Elektrik hatları helikopter ordusuyla koruma altında

Elektrik hatları helikopter ordusuyla koruma altında

Ekonomi Haberleri

TEİAŞ'a bağlı 50 bin km uzunluğundaki yüksek gerilim hatlarındaki kontroller, helikopter ve termal kameralarla gerçekleştirilecek.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, elektrik kesinti ve arızalarını önlemek amacıyla teknolojik bir adım atıyor. 25 milyon liralık maliyetle Türkiye genelindeki 50 bin kilometrelik elektrik iletim hattına anlık müdahale dönemi başlıyor. Bu kapsamda bütün iletim hatları incelenerek olumsuz hava şartları ve fiziksel etkilerle meydana gelen arıza noktaları helikopterler aracılığıyla önceden tespit edilecek. İhale süreci tamamlanan çalışmayı değerlendiren Enerji Bakanı Taner Yıldız, iletim hatlarının problemlerinin hastalık öncesi koruyucu hekimlik anlayışı ile arızaya dönüşmeden giderileceğini bildirdi. Türkiye Elektrik İletim A.Ş.'nin (TEİAŞ) açtığı ihaleyi kazanan Amerikan şirketi Air Methods Corparation ile yapılan 25 milyon TL'lik anlaşmayla, Bakanlığa bağlı TEİAŞ bünyesinde bulunan toplam 50 bin km 380 kV ve 154 kV enerji iletim hattı termal ve video kameralarla havadan helikopterler kullanılarak kontrol edilmiş olacak. Cenk Esen ANKARA


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...