Bale, Ronaldo ve Messi'ye özendi

/ Kaynak: AA
Bale, Ronaldo ve Messi'ye özendi

SPOR Haberleri  / AA

Cristiano Ronaldo, Lionel Messi gibi isimlerin yer aldığı markalaşmış futbolcular serisine, Real Madrid'in yeni yıldızı Gareth Bale de eklendi

Cristiano Ronaldo, Lionel Messi gibi isimlerin yer aldığı markalaşmış futbolcular serisine, futbol dünyasının en pahalı transferlerinden biri olan Real Madrid'in yeni yıldızı Gareth Bale de eklendi. Oyunculuklarının yanı sıra imajlarıyla da ön plana çıkan futbolcular, son yıllarda markalaşarak kulüplerinden aldıkları yüksek maaşların üzerinde kendilerine kazanç sağlıyor. Profesyonel futbol hayatını mayıs ayında sonlandıran 38 yaşındaki İngiliz futbolcu David Beckham, futbolcuların markalaşmasına öncü olarak biliniyor. Dünyaca ünlü markalarla reklam anlaşması yapan ve kendi adıyla iç giyim markası oluşturan Beckham'ın futbol kariyerinin son yıllarında yıllık kazancının neredeyse yüzde 90'ını (yaklaşık 37 milyon avro) buralardan elde ettiği belirtiliyor. Beckham'ın ardından Cristiano Ronaldo ve Lionel Messi geliyor. Forbes dergisinin en çok kazanan futbolcular listesine göre Ronaldo ve Messi, reklam ve markalarından 2012 yılında yaklaşık 18 milyon avroluk gelir elde etti.
RONALDO VE MESSI'NİN MARKALARI
AB markalar ve modeller kayıt ofisi OAMI'ye 2009 yılında ''CR7'' ve ''CR9'' markaları ile kayıt olan Ronaldo, bu markalar adı altında ayakkabı, giyim, oyuncak ve spor malzemeleri satıyor. ''Messi'', ''Lionel Messi'' ve ''M'' logolarıyla OAMI'ye kayıt yaptıran Arjantinli futbolcu Messi de kendisinden başka kimsenin bu adlarla herhangi bir ürün satışı yapmasını engellemiş bulunuyor. OAMI'ye kayıt yaptıran futbolcular arasında ayrıca, ''Ferlloto'' ile Fernando Llorente (Juventus) ve ''VV1 Victor Valdes'' ile Barcelona'nın kalecisi Victor Valdes de yer alıyor.
BALE DA O LİSTEYE KATILDI
Resmen açıklanmasa da Avrupa basınındaki haberlere göre, 100 milyon avro ile futbol tarihinin en pahalı transferi olarak Tottenham'dan Real Madrid'e gelen 24 yaşındaki Gareth Bale de OAMI'ye marka kayıdı yaptıran futbolcular kervanına katılan son isim. 11 numaralı formayı giyen ve gol sevincini eliyle yaptığı kalp işaretiyle kutlayan Bale, nisan ayında ''Eleven of hearts'' markasını kayıt için OAMI'ye başvurmuştu. Bale'in bu markayla saat, mücevher ve giyim ürünleri satarak yıllık 3,5 milyon avroluk bir gelir hedeflediği iddia ediliyor.
YILLIK 40 nbsp;BİN SATIŞ BEKLENİYOR
Real Madrid'e gelmeden önce sponsorluk anlaşmalarıyla yıllık 2 milyon 350 bin avro kazanç sağlayan Bale'in İspanyol kulübündeki yeni döneminde bunu artıracağı da tahmin ediliyor. Ayrıca İspanyol basınına göre Bale'in sözleşmesi gereği reklam gelirlerinin yüzde 60'ını alacağı, geri kalanını ise Real Madrid kulübüne bırakacağı öne sürülüyor. Real Madrid kulübü, 11 numaralı Bale formasından dünyada yıllık 40 bin satış bekliyor, bu da yaklaşık 3,5 milyon avroya denk geliyor. (sporx)

SPOR
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...