Türkiye Andorra maçı hakkında kritik bilgiler

Türkiye Andorra maçı hakkında kritik bilgiler

SPOR Haberleri

Türkiye Andorra maçı golleri, özeti, görüntüleri, analizi, istatistikleri ve maça dair her şey bu haberde.

Türkiye Andorra maçı golleri, özeti, görüntüleri, analizi, istatistikleri ve maça dair her şey bu haberde. A Milli Takımımız, D Grubu'ndaki 7. maçında Andorra'yı 5-0 yendi. Milli Takım'da Fatih Terim dönemi başladı... Ay-yıldızlı ekibimiz, 2014 Dünya Kupası Grup Elemeleri'ndeki 7. maçında Andorra'yı 5-0 yenip puanını 10'a çıkardı. Gollerimiz Umut Bulut (3), Burak Yılmaz ve Arda Turan'dan geldi. Romanya-Macaristan maçını ev sahibi ekibin kazanmasıyla, play-off umutlarımızı tazeledik. 10 Eylül'de Romanya'yı yenmemiz şart.

MAÇTAN KARELER İÇİN TIKLAYIN-FOTO GALERİ

DAKİKA DAKİKA MAÇ YAYINI İÇİN TIKLAYIN

MAÇTAN NOTLAR
A Milli Futbol Takımı, Andorra ile yaptığı maçla tarihindeki 507. karşılaşmasına çıktı. FIFA 2014 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri D Grubu 7. maçında Kayseri'de Andorro ile karşılaşan ay-yıldızlılar, bu maçla birlikte 90 yıllık tarihinde 266'sı resmi, 241'i özel olmak üzere 507. karşılaşmasına çıkmış oldu.
ANDORRA İLE İKİNCİ RANDEVU
Türkiye tarihinde Andorra ile ikinci kez karşı karşıya geldi. İki ülke A Milli Takımları arasında 2014 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri D Grubu'nda Andorra'da yapılan ilk maçı Türkiye 2-0 kazanmıştı.
KAYSERİ'DE 3. MİLLİ MAÇ
A Milli Futbol Takımı, Andorra maçıyla birlikte Büyükşehir Belediyesi Kadir Has Stadı'nda 3'üncü kez sahaya çıktı. Milliler, daha önce 2 Haziran 2009'da Azerbaycan'ı 2-0 yendiği özel maçta ve 5 Eylül 2009'da 2010 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri grubunda 4-2 kazandığı Estonya karşılaşmasını Kadir Has Stadı'nda oynamıştı.
TERİM, TEKRAR MİLLİ TAKIMIN BAŞINDA SAHAYA ÇIKTI
A Milli Futbol Takımı'nda üçüncü Fatih Terim dönemi, Andorro maçıyla birlikte resmen başladı. Abdullah Avcı'nın yerine A Millilerin başına geçen Galatasaray Teknik Direktörü Terim, ay-yıldızlı ekipte, bir maçlık ilk deneyimi hariç, üçüncü kez görev yapıyor. nbsp;Milli takımın başına 22 Ağustos'ta attığı imzayla getirilen Fatih Terim, tam bin 422 gün sonra ay-yıldızlı takımın başında sahaya çıktı. Terim, A Milli Futbol Takımı'nın 2010 Dünya Kupası Avrupa Elemelerinde, 14 Ekim 2009'da Ermenistan'ı, Bursa'da 2-0 yendiği gruptaki 10. ve son maçın ardından, ay-yıldızlı ekipten ayrılmıştı.
SELÇUK İNAN KADRODA YOK
A Milli Takım'da soğuk algınlığı bulunan Selçuk İnan, teknik direktör Fatih Terim tarafından 18 kişilik maç kadrosuna alınmadı. Selçuk'un, 10 Eylül'de oynanacak Romanya maçı düşünülerek riske edilmediği öğrenildi.
KAYSERİ'DE MİLLİ COŞKU
Türkiye-Andorra mücadelesiyle Büyükşehir Belediyesi Kadir Has Stadı'nda milli coşku yaşandı. Türk bayrakları ve kırmızı-beyaz formalarıyla tribünlerde yer alan taraftarlar, milli futbolcular karşılaşmaya hazırlanmak için sahaya çıktığında stat hoparlörlerinden çalınan müzikler eşliğinde tezahüratlar yaptı. Maç öncesi tribünlerin çeşitli bölümlerine irili ufaklı Türk bayrakları asıldı. Büyükşehir Belediyesi Kadir Has Stadı'nda tribünlerin büyük bölümü dolarken, az sayıda koltuk boş nbsp;
kaldı.
Fatih Terim Bu Sezon Umut Bulut'u Hiçbir Maçta İlk 11'de Oynatmamıştı. ( A Milli Takım Yeni Döneminin İlk Maçında Umut Bulut İlk 11 Başladı ve 3 Gol Attı. )
Hem Galatasaray hem de A Milli takımda görev yapan Fatih Terim bu sezon sarı-kırmızılı takımda hiç ilk 11'de görev vermediği Umut Bulut'u Andorra karşısında ilk 11'de sahaya sürdü. Umut Bulut sahada kaldığı süre boyunca 3 gol atıp yeni sezonda ilk resmi gollerini kaydetti.
Kayseri Doğumlu Umut Bulut, Kayseri'de A Milli Takım Forması Altında Hat-Trick Yaptı. nbsp;
A Milli takım forması altında 25.maçına çıkan Umut Bulut 7.golünü Andorra karşısında attı. 2 Haziran 2012 tarihinde Portekiz ile oynanan hazırlık maçında 2 gol atan Umut, Estonya karşısında ilk resmi golünü kaydetmişti. Umut Bulut son hazırlık maçında Gana karşısında 1 gol atarken Andorra maçında da 3 gol kaydetti. 1983 Kayseri doğumlu Umut Bulut memleketinde oynadığı ilk A Milli takım maçında 3 gol kaydetti.
A Milli Takım Forması Altında En Son Tuncay Şanlı 2008 Yılında Hat-Trick Yapmıştı.
Umut Bulut 5-0 kazanılan Andorra maçında 3 gol atmayı başardı. A Milli takım forması altında en son 19.11.2008 tarihinde Tuncay Şanlı hat-trick yapmıştı. Avusturya ile deplasmanda oynanan hazırlık maçında A Milli takım 4-2 galip gelmişti.
Fatih Terim, Andorra Karşısında En Çok Fenerbahçeli Oyunculara Forma Verdi.
Hem Galatasaray hem de A Milli takımda görev yapan Fatih Terim yeni döneminin ilk maçında en çok Fenerbahçeli oyunculara forma verdi. Fatih Terim Fenerbahçe'den 5 oyuncuya Volkan Demirel, Gökhan Gönül, Caner Erkin, Alper Potuk ve Mehmet Topal'a görev verirken Galatasaray'dan 3 oyuncu Semih Kaya, Burak Yılmaz, Umut Bulut, Beşiktaş'tan 2 oyuncu Gökhan Töre ve Olcay Şahan, yurtdışından ise 4 oyuncuya Hakan Çalhanoğlu, Ömer Toprak, Nuri Şahin ve Arda Turan'a göreve verdi.
Fatih Terim 1423 Gün Sonra A Milli Takımın Başında Maça Çıktı. ( Bursa'da Bırakmıştı, Kayseri'de Yeniden Başladı. )
Fatih Terim, A Milli Futbol Takımı'nın 2010 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri'nde 14.10.2009 tarihinde Bursa'da Ermenistan'ı 2-0 yendiği maç sonunda görevinden ayrılmıştı. Fatih Terim 1423 gün sonra bu kez Kayseri'de yeniden A Milli takımın başında görev yaptı. Fatih Terim, A Milli Futbol Takımı'nın tarihinde 93 maçla en fazla maça çıkan teknik adam unvanına sahip. Fatih Terim yönetiminde A Milli takım oynadığı toplam 93 maçta 44 galibiyet, 26 beraberlik, 23 yenilgi aldı. A Milli takım, tarihinde en çok galibiyeti de Fatih Terim yönetiminde aldı. Fatih Terim, takımın başında bulunduğu 93 maçta 44 galibiyet aldı ve %47'lik galibiyet oranı yakaladı.
Kadir Has Stadındaki 3.Milli Maçta da Fatih Terim Görev Yaptı. ( 3 Maçı da A Milli Takım Kazandı )
Andorra mücadelesi Kayseri'de bulunan Kadir Has stadında A Milli takımın oynadığı 3.karşılaşma oldu. 02.06.2009 tarihinde 2-0 kazanılan Azerbaycan maçında ve 05.09.2009 tarihinde 4-2 kazanılan Estonya maçları Kadir Has stadında oynanmış ve A Milli takımında başında Fatih Terim görev yapmıştı. nbsp; Kadir Has stadında A Milli takımın oynadığı 3.maçta da Fatih Terim görev yaptı ve Andorra karşısında 5-0'lık galibiyet alındı. A Milli takım böylece Kadir Has stadında tamamı Fatih Terim yönetiminde oynadığı 3 maçı da kazandı.
Umut Bulut, 2014 Dünya Kupası Elemelerinde A Milli Takımın En Golcü Oyuncusu Oldu.
A Milli Futbol takımımız 2014 Dünya kupası elemelerinde 7 maçta 12 gol kaydetti. A Milli takımın en golcü oyuncusu 4 golle Umut Bulut oldu. Burak Yılmaz 3 gol, Selçuk İnan 2 gol, Emre Belözoğlu, Arda Turan ve Mevlüt Erdinç 1'er gol attı. Atılan 12 golün 9 tanesi Galatasaraylı oyunculardan geldi.
Andorra, 2014 Dünya Kupası Avrupa Elemelerinde Gol Atamadı.
2014 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri D Grubu'nda A Milli takımımızın rakiplerinden Andorra elemelerde henüz gol atamadı. Andorra oynadığı 7 maçta hiç gol atamayıp kalesinde 22 gol gördü. Andorra ayrıca H grubunda yer alan San Marino ile birlikte elemelerin gol atamayan iki takımından biri oldu. San Marino da 7 maçta 7 yenilgi alırken hiç gol atamadı ve 38 gol yedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...