28 Şubat davası, Tebligat ve talimat bilmecesi

28 Şubat davası, Tebligat ve talimat bilmecesi

GÜNDEM Haberleri

Sanıklarla yüzleşmek için aylardır bekleyen mağdurların birçoğu, duruşma ile ifade tarihlerinin çakışması yüzünden Ankara'ya gelemedi.

Ankara 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen 28 Şubat post moderndavasının beşinci celsesi dün yapıldı. Duruşmaya bin 309 sayfalık iddianamenin okunmasıyla devam edildi. Duruşmalara mağdurların katılmaması, sadece sanıklar ve avukatların salonda bulunması davaya ilgisizlik gibi yorumlanmıştı. Ancak söz konusu durumun mahkeme tarafından yapılan ilginç uygulamadan kaynaklandığı ortaya çıktı. Aralarında dönemin iktidar ortağı DYP lideri Tansu Çiller, Merve Kavakçı, Mehmet Bekaroğlu gibi isimlerin de bulunduğu 100'e yakın mağdur, davaya katılmak için hazırlık yapıyordu. Ancak mahkeme, Ankara dışında yaşayan toplam 481 mağdurdan 300'e yakınının ifadelerinin bulundukları illerde talimatla alınmasını istedi. Bu uygulama hukuka ve usule uygun olsa da, talimatlarda belirtilen ifade tarihlerinin duruşmayla eş zamanlı olması sebebiyle mağdurların birçoğu Ankara'ya gelemedi. Sanıklarla yüzleşmek için aylardır bekleyen mağdurlar, bulundukları illerde ifade vermenin şaşkınlığını yaşadı. Arzu Yıldız ANKARA


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...