Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!

Bugün okullarda ders zili çalmayacak! Öğretmenler eylemde...

Bugün okullarda ders zili çalmayacak! Öğretmenler eylemde...
Fotoğraf Başlığı Bugün okullarda ders zili çalmayacak! Ögretmenler eylemde...

Eyüpsultan'da İbrahim Oktugan'ın öğrencisi tarafından katledilmesinin ardından öğretmenler bugün ülke genelinde iş bırakma eylemi düzenliyor. Türk Eğitim-Sen öncülüğündeki eylemde sendika, Milli Eğitim Bakanlığı önünde açıklama yaptı. Sendika Başkanı Ali Yalçın, yetersiz cezai yaptırımları işaret ederek "Bir kapıdan ifadeye gidip, öbür kapıdan salıverme değil, anasından emdiği sütü ağzından burnunda getirecek şekilde yasal yaptırım olmalı ki bunların devamı gelmesin" dedi.

Kaydet
a- | +A

İstanbul Eyüsultan'da özel bir lisede gerçekleşen vahşette okul müdürü İbrahim Oktugan, 5 ay önce okuldan uzaklaştırılan öğrencisi tarafından silahla vurularak öldürüldü.

Korkunç olayın ardından öğretmenler bugün iş bırakma eylemi düzenleyeceklerini söyledi. Türk Eğitim-Sen öncülüğündeki eylemde eğitim çalışanlarına yönelik artan şiddet olaylarını önleyecek, caydırıcı olacak, failleri cezalandıracak ve mağdur eğitim çalışanlarına hukuki koruma sağlayacak bir yasal düzenlemenin yapılmasının sağlanması çağrısında bulunacak.

1 hafta sürecek dilekçe kampanyasının da başlatılacağı eylemde sendikalar Milli Eğitim Bakanlığı önünde açıklama yaptı.

'AKLINI ALACAK CEZAİ YAPTIRIM GEREKİYOR'

Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın basın açıklamasında şunları söyledi:

Şiddete başvuran kişide “yaptığım yanıma kar kalıyor” inancının çok büyük rolü var. Şiddete yönelen kişinin yaptığının yanına kar kalmaması gerekiyor. Onun aklını alacak şekilde cezai yaptırım olması gerekir. Bir kapıdan ifadeye gidip, öbür kapıdan salıverme değil, anasından emdiği sütü ağzından burnunda getirecek şekilde yasal yaptırım olmalı ki bunların devamı gelmesin.

BAKMADAN GEÇME
Eyüpsultan
HABER

Eyüpsultan'da lisede korku dolu anlar! Okuldan atılan öğrenci müdüre kurşun yağdırdı

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN TALİMATI VERDİ

Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin de eğitimcilere yönelik saldırılara ilişkin dört eğitim sendikasının başkanlarıyla görüşerek basın açıklaması yapmıştı.

Meslektaşlarımıza yapılan bu tür çirkin saldırıların son bulması için tüm gücümüzle mücadele etmeye kararlıyız. Bu konuda bizzat Cumhurbaşkanımız, sürecin sonuna kadar takipçisi olmamız konusunda bizleri talimatlandırdı. Bakanlık olarak bizler de bu tür olaylarla karşı karşıya kalan arkadaşlarımızla ilgili başta yargı süreçlerini bizzat müdahil olup takip etmek olmak üzere alabileceğimiz bütün tedbirlerle birlikte alıp her türlü adımı atmaya kararlıyız" diyen Tekin, Öğretmenlik Meslek Kanunu ile ilgili hazırlıklar hakkında da bilgi vermişti:

BAKMADAN GEÇME
Okullarda artan şiddet endişe verici boyutlara ulaştı,
HABER

Okullarda artan şiddet endişe verici boyutlara ulaştı, 'Hırpalanmış Öğretmen' sendromu ortaya çıktı

KANUN TEKLİFİ TBMM'DE

Bu türden fiillere karşılık ceza kanunlarında öngörülen cezaların yüzde 50 oranında artırımlı olarak verilmesini teklif ettik. Bu fiilleri işleyenlerin hapis cezalarının ertelenmesinin engellenmesini talep ettik. Bu fiillerin doğrudan tutuklama sebebi sayılarak bu fiilleri işleyenlerin tutuksuz yargılanmasının yolunun kapatılmasını talep ettik.

BAKMADAN GEÇME
Okul müdürünü öldüren öğrenciyle ilgili tüyler ürperten detaylar ortaya çıktı
HABER

Okul müdürünü öldüren öğrenciyle ilgili tüyler ürperten detaylar ortaya çıktı

Bir de kanun metninde özel öğretim kurumlarında görev yapan öğretmen ve diğer eğitim çalışanlarının da görevleri sebebiyle kendilerine karşı işlenen suçlar bakımından kamu görevlisi sayımlarını teklif ettik. Hazırladığımız taslak metin önümüzdeki günlerde Türkiye Büyük Millet Meclisinin onayına gelecek. Türkiye Büyük Millet Meclisinde milletvekillerimizin de siyasi parti ayırt etmeksizin bu sürece sahip çıkacağından eminim.

Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Gündem
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
YORUMLAR
ÖNE ÇIKANLAR
SONRAKİ HABER

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.