Buenos Aires'te ilk sunumlar yapıldı

Buenos Aires'te ilk sunumlar yapıldı

SPOR Haberleri

Arjantin'in başkenti Buenos Aires'te düzenlenen toplantıda, 2020 olimpiyatları oylaması öncesinde Türkiye ile ilgili sunumlarını yaptı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki Türk heyeti, toplantının yapıldığı salona geldi. nbsp;Türkiye'nin yaptığı sunumun açılış konuşmasını İstanbul 2020 Adaylık Komitesi Başkanı ve Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) Başkan Yardımcısı Hasan Arat yaptı. "Bugün güneş Avrupa ve Asya'ya farklı bir şekilde doğuyor." diyerek söze giren Arat, "Demokratik ve gelişen bir ülkenin hikayesini anlatacağız." ifadlerini kullandı. Arat, Türkiye'nin şuana kadar 5 kez olimpiyatlara ev sahipliği başvurusu yaptığını söyledi. TMOK Başkanı Prof. Dr. Uğur Erdener ise "Bu olimpiyat rüyasını Sinan Erdem'den devraldım. Günümüzün en modern spor tesislerini inşa ediyoruz. Hükümetimiz ile ortaklaşa yapılan programlar ve sıfır doping toleransıyla hareket edeceğiz." dedi. Sunumda İstanbul'un kültür çeşitliliğine ve birlikte yaşama kültürüne vurgu yapılan bir video gösterimi yapıldı. nbsp;Başbakan Yardımcısı Ali Babacan ise konuşmasında İstanbul'da ulaşım alanında yapılan yatırımlardan bahsetti. Türkiye ekonomisinin büyümesinden bahseden Babacan, hükümetin olimpiyatlara verdiği destekten ve ayrılan bütçenin büyüklüğünü anlattı. İstanbul 2020 Spor Direktörü Alp Berker ise yaptığı konuşmada, İstanbul'da açılması planlanan yeni spor tesislerini tanıttı. İstanbul'un yaşayacağı deneyim ve değişimi adım adım izleyicilere anlattı. Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç ise "Türkiye olimpiyatlara ilk aday olduğunda 19 yaşında bir gençtim. Zamanla Türkiye'nin de geliştiğini hissettim." dedi ve yeni inşa edilen tesislerden bahsetti. nbsp;
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...