Hynix Fabrikası yandı, bellek fiyatları fırladı

Hynix Fabrikası yandı, bellek fiyatları fırladı

TEKNOLOJİ Haberleri

Bundan birkaç gün önce Hynix'in bellek yongası ürettiği fabrikasında çıkan yangın bellek fiyatlarını son üç yılın en yüksek seviyesine çıkardı.

Bundan tam 3 gün önce bellek üreticisi Hynix'in Çin'de yer alan fabrikasında kimyasal bir patlama sonrası büyük bir yangın çıkmıştı. Bu yangının hasarı firma için oldukça büyük olmuştu ve bellek üretimi konusunda söz sahibi bir firma olduğu için bu yangının bellek fiyatlarına da yansıyacağı düşünülüyordu. Tam olarak tahmin edildiği gibi oldu. Yangından sonra bellek fiyatları yavaş yavaş yükselmeye başladı. ve şimdi ise The Guardian'ın haberine göre bellek yongası fiyatları son üç yılın en yüksek seviyesine kadar geldi. Öte yandan Samsung ise bu yangının ardından bellek bulunabilirliği konusunda sıkıntı yaşanmaması için üretim kapasitesini arttıracağını açıklamıştı. Ancak RAM üreten firmaların şimdiden stok sıkıntısı yaşamaya başladığı söyleniyor. Durum oldukça ciddi gibi gözüküyor. Fiyatlardaki yükselişin devam etmesi muhtemel. Bu yüzden bilgisayarınız için yeni bir bellek almak istiyorsanız biraz daha beklemenizde fayda var.(teknokulis)

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...