'Cemevi'ne sarhoş kurşunu

'Cemevi'ne sarhoş kurşunu

GÜNDEM Haberleri

Gazi Mahallesi'nde Suriyelilerin kaldığı cemevine gelen iki kişi bekçiye silah çekti. Ancak patlamadı. Alkollü olan saldırganlar yakalandı.

Suriye'deki iç savaş sebebiyle Türkiye'ye sığınan 100 Şii mültecinin barındığı Gazi Mahallesi'ndeki Pir Sultan Cemevi'ne önceki gece saldırıda bulunuldu. Saat 03.05'te gerçekleşen olayı anlatan bekçi Mehmet Ceylan şunları söyledi: "Kapıda oturduğum sırada bir araba yanaştı. İki kişiydiler. Ayakta duramayacak kadar alkollü haldeydiler. Biri küfür ederek 'kapıyı aç' dedi. Reddedince bana silah çekti. Kafama nişan aldı, tehdit edip iki kez tetiğe bastı. Ancak silah patlamadı. Bunun üzerine kabzayla vurdu. Tekrar ateş etmek istedi yine tutukluk yaptı." Cemevi Yönetim Kurulu Başkanı Zeynel Odabaş provokatörlerin, cemevi çalışanlarını "Bunları burada barındıramazsınız" diye tehdit ettiklerini söyledi. CHP eski milletvekili Mehmet Sevigen ise "Burada yıllardır olaylar olmuyor. Kimse kimseye karışmıyor" diyerek geçmişteki Gazi Mahallesi olaylarını hatırlattı. Ancak cemevi yetkilileri ve CHP'lilerin siyasi bir olaymış gibi yansıttıkları hadise adi bir vak'a çıktı. Olaydan sonra İ.G. (31) ve C.I. (35) gözaltına alındı. Sabıkalı oldukları anlaşılan iki kişinin zaman zaman aynı cemevine giden ve mahallede oturan Alevi vatandaşlar olduğu bildirildi. Fatih Vural İSTANBUL


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...