Temizlik zamanı, en büyük eleştiri Hidayet ve Tanjevic'e

Temizlik zamanı, en büyük eleştiri Hidayet ve Tanjevic'e

SPOR Haberleri

A Milli Basketbol Takımımızın Avrupa Şampiyonası'ndaki çöküşü, Türkiye'yi ayağa kaldırdı. Millileri dönüşte büyük bir değişim bekliyor.

Slovenya'daki Avrupa Basketbol Şampiyonası'na dünya üçüncüsü apoletiyle giden A Milli Basketbol Takımımız, ortaya koyduğu oyunla büyük hayal kırıklığı yaşattı. İspanya'da yapılacak olan 2014 Dünya Basketbol Şampiyonası öncesi iyi sinyaller vermeyen A Milli Basketbol Takımımız, Türkiye'ye döner dönmez büyük bir değişime gitmesi bekleniyor. Başta Koç Bogdan Tanjevic ve ekibi olmak üzere, Hidayet, Türkoğlu ile Kerem Gönlüm'ün de içinde bulunduğu bazı oyuncuların Milli Takım'ı bırakacağı ileri sürülüyor.
RADİKAL KARARLAR
A Milli Takım Menajeri Harun Erdenay, kendileri için çok kötü bitmiş bir turnuva olduğunu belirterek, istenen sonuçların alınamamasının üzüntüsü yaşadıklarını söyledi. Erdenay, "Takımda değişim olup olmayacağı yönündeki soruyu", "Şu an için değerlendirmesini yapmadık. Döndükten sonra bu konuyu masaya yatıracağız" diyerek cevapladı. "Nerede yanlış yaptığımı düşüneceğim" diyen Tanjevic ise suçu NBA'de oynayan yıldızlara attı. Karadağlı teknik adam, "Fiziksel olarak hazır olurlar sanmıştım. Yanılmışım" yorumunu yaptı.
TANJEVİC: BENİ ŞAŞIRTTILAR
Basketbol Federasyonu'ndan ve Türk halkından özür dileyen Tanjevic, "Daha azimli olmamız ve mücadeleyi bırakmamamız gerekiyor. Avrupa Şampiyonası'nda ilk iki maçı kazanıp güvende olmayı ve riskten uzak kalmayı, daha sonra da yavaş yavaş formumuzu yükseltmeyi düşünüyorduk. Fakat ilk ve en büyük hatamız turnuvaya enerjik başlayamamaktı. Savunma yapamamak ise ikinci hatamız oldu. Bazı oyuncuların burada çok daha iyi olacağını düşünmüştüm. Ancak hayal kırıklığına uğradım" sözlerini kullandı. Turgay SAKARYA

EN BÜYÜK ELEŞTİRİ HİDAYET VE TANJEVİC'E

Basketbol otoriteleri kötü gidişin faturasını Tanjevic ve Hidayet Türkoğlu'na kesti. Bir dönem Milli Takım'da görev alan Doğan Hakyemez, "Dünya İkincisi takımdan Tunçeri'yi dışladık, Sinan ve Doğuş'u oynatarak Ender'in moralini bozduk. Takım olma anlayışının dibine dinamit koyduk" derken, yıllarca Milli Takım kaptanlığı yapan İbrahim Kutluay, "Utandım" sözlerini kullandı. Yorumculardan Ünal Özüak, Başkan Turgay Demirel'e seslenip, "Koçunu da al git" diye yazarken, Kaan Kural, nbsp;
"Bu takım ne yapmaya çalışıyor? Kimin hangi rolde, oynayacağı belirsiz. Madem değişiklik yapıyorsunuz, neden turnuvanın en kötüsü Hidayet sahada?" eleştirisini yaptı. nbsp;



İsveç morali
A Milli Takım turnuvadaki dördüncü maçında İsveç'i 87-74 yenerek ilk galibiyetini aldı. Ay-yıldızlılar'da Ender Arslan 22, Ersan İlyasova 21 ve Kerem Gönlüm 19 sayıyla galibiyette başrol oynadı. İsveç karşısında Hidayet Türkoğlu ile Doğuş Balbay forma giymedi. Milliler turnuvadaki son maçını bugün 22.00'de Rusya ile yapacak.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...