Üretimdeki artış bütün sektörlere yansıyacak

Üretimdeki artış bütün sektörlere yansıyacak

Ekonomi Haberleri

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, sanayi üretiminin tüm belirsizliklere rağmen üçüncü çeyrekte de artmaya devam ettiğini belirtti.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, sanayi üretiminin tüm belirsizliklere rağmen üçüncü çeyrekte de artmaya devam ettiğini belirterek, "İmalat sanayinin sanayi üretiminde öncü olması sevindirici. Üretimindeki artış tüm sektörlere yansıyacak" dedi. Daha önceki açıklamalarında "büyümenin dünyada yaşanan çalkantılar sebebiyle yılın ikinci yarısına doğru sarkacağını" beyan ettiğini hatırlatan Ergün, gelen verilerin de kendilerini haklı çıkardığını kaydetti. Bakan Ergün, sanayi üretiminin alt kalemlerinin incelendiğinde imalat sanayinin sanayi üretiminde öncü olduğunu görmenin sevindirici olduğunu ifade ederek şunları söyledi: "Veriler ülke büyümesinin doğru temellerle olduğunu, gelişmiş ülkelerden kaynaklanan belirsizliklere karşı ülke sanayisinin dayanıklı olduğunu bir kez daha göstermiştir.Belirsizliklerin kısa bir süre sonra ortadan kalkacağını bekliyoruz."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...