İhbar mektubundaki iddia, Yeşil, muhbir değil ikinci adam

İhbar mektubundaki iddia, Yeşil, muhbir değil ikinci adam

GÜNDEM Haberleri

Hüseyin Elmacı, Ankara, İstanbul ve Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığına bir klasör belge göndererek, Yeşil kod adlı Mahmut Yıldırım ile ilgili iddialarda bulundu.

Kastamonu'da yaşayan Hüseyin Elmacı, Ankara, İstanbul ve Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığına bir klasör belge göndererek, Yeşil kod adlı Mahmut Yıldırım ile ilgili iddialarda bulundu. Klasörlerle ilgili Türkiye'ye de bilgi veren Elmacı şöyle konuştu: "Safranbolu'da bir külliyede tarihi eser yağmalanmasını aktardım. Ne olduysa bundan sonra oldu. Kılavuzlar Köyü'nde 3 şahıs beni sorguladı. Aralarından diğerlerinin çok saygı gösterdiği şahıs bana dönemin MİT Müsteşarı Şenkal Atasagun imzalı, çok gizli ibareli, MİT Müsteşarlığı yazılı bir belge gösterdi. Belgede Balgat Operasyon Grubuna verilen talimatta bilgime başvurulması isteniyordu. Bana ihbar ettiğim kaçakçılık olayını sordu. Beni takip eden polisler bu şahısların beni çağırdığından haberdar olunca, bu 3 kişiyi gözaltına almışlar. Polislerden biri bana 'seni sorgulayan adam Yeşil'di. İyi atlatmışsın' dedi." Elmacı, Yeşil'in MİT muhbiri olmadığını bizzat Yeşil tarafından sorgulanan biri olarak MİT mensubu hatta MİT'in Balgat operasyonunun ikinci adamı olduğunu iddia etti.
Arzu Yıldız Ankara

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...