BAŞA DÖN

Türkiye Gazetesi

Anasayfa > Haber > Ağzımızın tadı

Ağzımızın tadı

3 adet şeftali, 1 su bardağı üzüm, 1 su bardağı vişne, 1 çorba kaşığı un, 1/2 su bardağı kahverengi tozşeker, 1 çay kaşığı limon kabuğu rendesi, 1/2 çay kaşığı tarçın. Üzeri için 1 su bardağı yulaf ezmesi. 10 adet kepekli bisküvi, 1 çorba kaşığı katıyağ ve dondurma.



Sıcak şeftali tatlısı MALZEME: 3 adet şeftali, 1 su bardağı üzüm, 1 su bardağı vişne, 1 çorba kaşığı un, 1/2 su bardağı kahverengi tozşeker, 1 çay kaşığı limon kabuğu rendesi, 1/2 çay kaşığı tarçın. Üzeri için 1 su bardağı yulaf ezmesi. 10 adet kepekli bisküvi, 1 çorba kaşığı katıyağ ve dondurma. HAZIRLANIŞI: Şeftalilerin kabuklarını soyup ince ince dilimleyin. Vişnelerin çekirdeklerini çıkarın. Dilimlenmiş şeftalileri, vişne ve üzüm tanelerini bir kabın içine atın. Üzerine bir çorba kaşığı unu, şekeri, rendelenmiş limon kabuğunu ve tarçını dökün, iyice karıştırın. Hazırladığınız harcı önceden yağlanmış 20x20 cm kalıba dökün. Diğer tarafta bisküvileri un haline getirin. Yulaf ezmesi, şeker ve katıyağ ile karıştırın. Kalıba döktüğünüz meyveli karışımın üzerine yayın. Önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında 30-40 dakika pişirin. Dondurma ile servis yapın. Afiyet olsun. AKLINIZDA BULUNSUN Salatalığın koyu yeşilini alın Salatalık, kabakgiller ailesinden bir bitkidir. Kabuğu pütürlü olan salatalığın içinde çok sayıda tohum vardır. Türkiye’de salatalık yetiştiriciliği çok eskiye dayanır. Osmanlı döneminde Arnavut, Bulgar ve Makedonya asıllı bahçıvanlar, günümüzde de tanınan Çengelköy, Langa ve Maltepe salatalık çeşitlerini yetiştirmişlerdir. Ülkemizde salatalık en çok Akdeniz ve Ege gibi sıcak kıyı bölgelerinde yetişmektedir. Salatalık alırken kabuğu koyu yeşil renkte olanları tercih edin. Buruşuk, bereli ya da yumuşak noktalı olmayanları satın alın. Suyla iyice yıkadığınız salatalıkları kuruduktan sonra buzdolabında saklayın. Salatalık fazla miktarda su ihtiva eder bu sebeble hücrelere besin değeri zengin su taşıyarak vücut ısısının süreçlerinin düzenlenmesine yardım eder. Ancak sindirimi ağırdır. İdrar söktürücüdür ve bedenin ürik asidinin atılmasına yardım eder. Bu nedenle salatalık romatizmalılar, taşı ve kumu olan hastalar için faydalıdır. Kalori değeri çok düşük olduğundan rejim yapanlar için de idealdir.
 
 
  • Piyasalar

    Fark %
  • 86072
    % 1.74
  • 6.0742
    % -0.37
  • 6.8075
    % -0.15
  • 7.7293
    % 0.17
  • 251.383
    % -0.09
 
 
 
 
 
Kapat
KAPAT