Ali Babacan Çin'de

/ Kaynak: AA
Ali Babacan Çin'de

Politika Haberleri  / AA

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Çin Başbakanı Li Kıçıang ile görüştü.

Dünya Ekonomi Forumu'nun (WEF) Çin'in Dalien şehrinde gerçekleştirilen toplantısına katılmak üzere Çin'e gelen Ali Babacan, Başbakan Li Kıçiang ile Devlet Konukevinde görüştü. Babacan, Çin Başbakanına Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın selamını getirdiğini belirterek, Çin tarafına kendilerine gösterdiği sıcak ilgiden dolayı teşekkür etti. Li de Başbakan Erdoğan'a selamlarını ileterek, Babacan'ı ülkesinde ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
Görüşmede Türkiye-Çin arasındaki siyasi, ekonomik ve ticari ilişkilerin ele alındığı belirtilirken, bölgesel konuların da görüşüldüğü kaydedildi. Babacan'ın ziyaretiyle birlikte Çin'de yönetim değişikliğinin ardından Başbakan olan Li ile Türkiye'den ilk kez üst düzey görüşme yapılmış oldu. Temasları sırasında Babacan'a beraberindeki heyet ile Türkiye'nin Pekin Büyükelçisi Murat Salim Esenli eşlik ediyor. Babacan'ın gün içinde WEF kapsamında bazı oturumlara katılması bekleniyor.


-"Yaz Davosu"


Çin'in Dalien kentinde gerçekleştirilen "Yenilik Mecburiyetini Karşılama" temalı toplantılarda Türkiye'yi Başbakan Yardımcısı Ali Babacan temsil ederken, toplantıya birçok ülkeden Başbakan ve Başbakan yardımcısı düzeyinde katılım bulunuyor. Forumda, dünyanın çeşitli ülkelerinden bakanlar, siyasetçiler, iş ve finans dünyasının önde gelen isimleri küresel ekonomiyi masaya yatıracak. Yaz Davosu olarak da adlandırılan toplantılar, yapıldığı günden bu yana genel olarak liderler ile dinamik, hızlı büyüyen çok uluslu şirketlerin yöneticilerinin buluşması ve akademisyenlerin bir araya gelmesi açısından önemli bir fırsat olarak görülüyor. Toplantılar boyunca 90 ülkeden 1500 katılımcının bir araya geleceği belirtilirken, ekonomideki küresel risk ve konuların ele alınacağı, çözüm stratejileri geliştirileceği ifade ediliyor. Oturumlarda yüksek büyüme risklerinden, yeni yatırımlara, enerji ekosistemindeki stratejik değişimlere kadar birçok konu tartışılacak. Toplantıda ayrıca Doğu Asya'daki değişimler ile Çin'in tüketen topluma dönüşümü de masaya yatırılacak. Çin, WEF'in toplantılarına 2007'den bu yana Tiencin ve Dalien kentlerinde ev sahipliği yapıyor.
Politika
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...