Fatih Terim, 13 yıl sonra itiraf etti

Fatih Terim, 13 yıl sonra itiraf etti

SPOR Haberleri

Fatih Terim, İngiltere'nin ve dünyanın önemli spor magazin dergilerinden ''The Blizzard''a konuştu.

İngiltere'nin ve dünyanın önemli spor magazin dergilerinden ''The Blizzard'' Galatasaray ve A Milli Futbol Takımı'ın teknik direktörü Fatih Terim'le özel bir röportaj yaptı. Fatih Terim, Galatasaray'da forma giydiği günlerden, Fiorentina yıllarına ve yeniden Galatasaray'da teknik direktörlüğe geçmesine kadar birçok soruyu yanıtladı. ''Türk futbolunu aydınlatan İmparator'' başlığı ile başlayan o röportajda öne çıkan bölümler. Galatasaray'a futbolcu olarak ilk geldiği dönemde forvet oyuncusu olduğu hatırlatılan Fatih Terim, bu konu hakkında samimi açıklamalarda bulunurken, onu bu mevkide deneyen hocasından ve savunmaya alışma sürecinden bahsetti. ''İlk geldiğimde hücum oyuncusuydum ama genellikle orta sahada görev yapıyordum. Zamanla liberoya geçtim. Beni ilk kez liberoda o dönemki hocamız Don Howe görevlendirdi, Rapid Vienna'e karşı oynadığımız Avrupa kupası maçında. Yeni mevkime çok çabuk alıştım. İyi bir tekniğim vardı ve çabuk uyum sağladım. Daha sonra Galatasaray'da da milli takımda da savunmada görev yaptım. Futbolu bırakana kadar.''


TT ARENA VE ETKİSİ...
Galatasaray'ın şuanda TT Arena'da oynadığı, ancak kendi forma giydiği dönemlerde farklı stadyumlarda görev yaptığı ve bunun etkisi sorulan tecrübeli hoca, stadyumun büyük takım olmak için çok önemli bir etken olduğunu dile getirdi.
''Bu bizi çok mutlu eden, büyük bir avantaj. Dünya futbolunun en iyi 20 ya da 10 takımı arasında olmak istiyorsanız, bizimki gibi bir stadınız olmalı. Ekonomik, finansal ve sosyal açıdan çok önemli... Tabi ki ekip olarak stadyum bizi etkiliyor ama asıl önemli olan ekonomik etkisi. Londra'daki gibi, Craven Cottage ve Emirates. Taraftarlar farklı, stadyumdaki baskı farkı. Sahip olduğumuz, yaşadığımız anılara (Ali Sami Yen Stadyumu'nda) saygı duyuyoruz ancak modern yerimize de adapte olmamız gerekiyor.


DÖNÜM NOKTASI MEKSİKA OLDU
Futbolu bıraktıktan sonra teknik direktörlük yapmayı daha önce planlayıp, planlamadığı sorulan başarılı hoca, futboldan sonra teknik direktörlük yaparak geri dönme fikrinin 1986'da Meksika'daki Dünya Kupası'nda ortaya çıktığını itiraf etti.
''Futbol oynadığım dönemde kendimi şunu söylüyordum; 'Futbolu bıraktığımda, futbol benim için bitti. Öyle de yaptım. İlk kızım dünyaya geldi... Jupp Derwall, futboldan kopmamamı söyledi ancak durumu anlattım ve bıraktım. 6 ay boyunca da uzak kaldım, futbol beni çok ilgilendirmiyordu. O dönemde gazetelerde köşe yazmam için çok iyi paralar teklif ettiler, televizyona çıkmamı istediler. Ancak ben her zaman şunu söyledim; 'Bu benim işim değil.' Bu sırada, Meksika'ya davet edildim ve 1986'daki Dünya Kupası için gittim. Ve sonra futbola dönmeye karar verdim. Daha fazla kaçamazdım. Herkes dönmemi istiyordu. Bu da benim dönüş hikayem oldu.''


EN ÖNEMLİ ŞEY İLERLEME KAYDETMEK
Galatasaray'daki ilk teknik direktörlük dönemi hakkında da konuşan Fatih Terim, ilerleme kaydetmenin önemine dikkat çekerken, 2000 yılındaki başarıyı da bunun getirdiğini söyledi.
''Galatasaray'da 1996 ve 2000 arasında her şeyi kazandık. Hayatta en önemli şey ilerleme kaydetmektir. 1996'da vasattık, 97'de iyiydik. 98'de daha iyi olduk. 99'da çok daha iyyidik ve 2000'de de bu başarımızı UEFA Kupası'nı kazanarak taçlandırdık. Daima 3'ü kaleci, 22 ya da 23 oyuncu kullandım. Herkes oynadı ve hepsinden maksimum performansı aldım.''


''POPESCU, 'BU TAKIM ŞAMPİYONLAR LİGİ'Nİ KAZANIR' DEDİ''
2000 yılında Galatasaray ile UEFA Kupası'nı kazandıktan sonra, bir öğle yemeği sırasında yaşadığı ve daha önce anlatmadığı bir anısını da paylaşayn Fatih Terim, Popescu'nun sözlerini daha kulağında duyduğunu dile getirdi.


İŞTE O İTİRAF
''Üzgün olduğum bir şeyi 13 yıl sonra size anlatmak isterim. 2000 yılında UEFA Kupası'nı kazandıktan sonra Florya'da yemek yediğimiz sırada Popescu bana, ''Eğer Fiorentina'ya gitmezsen, bu takım Şampiyonlar Ligi'ni kazanır'' dedi. Diğer oyuncularım da aynı şeyi söylüyorlardı. Çok güçlü bir takımdık.


''TOPRAĞA TOHUMU KOYDUK...''
Geçen yıl Şampiyonlar Ligi'nde elde edilen başarı ve Devler Ligi'ndeki en iyi takımların Barcelona, Bayern Münih, Real Madrid olarak kabul edildiği hatırlatılan Fatih Terim, ilginç bir ifade kullanarak, röportajı tamamladı.
''Topun arkasına 10 kişiyi dizmezseniz, bu takımlara kaybetmemek olmaz. Old Trafford'ta, Veltins-Arena'da, Bernabeu'da üç forvet oynadık. Sir Alex Ferguson, ilk Real Madrid maçı için, 'Evet, kesinlikle bir penaltınız vardı'' dedi. Eğer kendimizi Şampiyonlar Ligi'nde tutmaya devam edersek, bu hatalar da azalacaktır. Hakemler bize daha çok saygı duymaya başlayacaklar. Biz, yıl içerisinde gelişsin diye toprağa tohumu koyduk.''
(Sporx)

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...