Hızlanma dış kaynaklı olacak

Hızlanma dış kaynaklı olacak

Ekonomi Haberleri

Faizlerin tarihi dip seviyelere demir attığı ikinci çeyrekte, tüketicilerin kullandığı kredi hacmi yükselişe geçti ve iç tüketim artarak büyümeyi destekledi

Faizlerin tarihi dip seviyelere demir attığı ikinci çeyrekte, tüketicilerin kullandığı kredi hacmi yükselişe geçti ve iç tüketim artarak büyümeyi destekledi. İç talepteki yüzde 5.3'lük artış ve kamu yatırımlarındaki yüzde 40'a yakın yoğunluk da büyüme hızını destekleyen ana unsurlardan oldu. Önceki gün açıklanan sanayi üretimindeki yüzde 4.6'lık artış ve ağustos ihracatındaki 1.4'lük artışlar dikkate alındığında, Türkiye'nin büyüme hızının dış kaynaklı olarak devam edeceği ortaya çıktı. Mal sektöründe ihracatını artıran Türkiye'nin, döviz kurunun sanayici ve ihracatçı açısından dengeyi sağladığı bir ortamda büyümesini sürdürmesi bekleniyor. Ancak Orta Doğu ve Suriye gibi dış kaynakları gelişmeler ile krizdeki Avrupa'dan dolayı ihracatın istenilen seviyeye ulaşmaması yüzünden büyümenin yüzde 4'ün altına kalacağı tahmin ediliyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...