Hamaney, 'ABD'nin verdiği sözde ciddi olduğunu umuyorum'

/ Kaynak: İHA
Hamaney, 'ABD'nin verdiği sözde ciddi olduğunu umuyorum'

DÜNYA Haberleri  / İHA

İran'ın dini lideri Ali Hamaney, ABD'nin Suriye konusunda verdiği diplomasi sözünün, "ciddi" olduğunu umduğunu kaydetti.

ABD Başkanı Barack Obama, dün akşam yaptığı Ulusa Sesleniş konuşmasında, Şam yönetiminin elindeki kimyasal silahları teslim etmesi için Rusya'nın başlattığı girişimin önemli olduğunu söylemiş ve diplomasiye şans tanıyacaklarını ifade etmişti. Hamaney, devlet televizyonundan canlı yayınlanan açıklamasında, "Birleşik Devletler'in Suriye'ye yönelik yeni yaklaşımının ciddi olduğu, medya üzerinden bir oyun olmadığı konusunda ümitliyim. Haftalardır, Siyonistlerin çıkarları adına bölge insanına karşı savaş tehdidinde bulunuyorlardı" dedi. Hamaney daha önce yaptığı bir açıklamada, ABD'yi, Suriye'deki kimyasal saldırıyı ülkeye müdahale etmek için bir bahane olarak kullanmakla suçlamış ve askeri müdahelenin ABD'ye vereceği zararların büyük olacağı uyarısında bulunmuştu. İran dini lideri bugün de aynı düşüncelerini dile getirerek, ABD'nin Suriye'ye yönelik olası bir müdahalesinin Ortadoğu'ya "felaket" getireceğini ileri sürdü. Tüm bölgenin barut fıçısı olduğunu söyleyen Hamaney, "Geleceği kimse tahmin edemez. (Başkan Obama) bu tuzağa düşerse, kesinlikle başkanlığını çok kötü hatıralarla geri bırakır. Amerika'nın müdahalesi tüm bölge için felaket olur" dedi.
DÜNYA
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...