Bülent Arınç, 'İmralı'ya her gün tur düzenleyecek halimiz yok'

Bülent Arınç, 'İmralı'ya her gün tur düzenleyecek halimiz yok'

GÜNDEM Haberleri

"Kandil'den de gelsin onlar da görüşsünler. Bu mümkün değil. Kandil'dekilerin İmralı ile görüşmesini konuşmak bile abes"

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, İmralı'nın çözüm süreciyle ilgili talepleriyle ilgili olarak, "Kandil'den de gelsin onlar da görüşsünler. Bu mümkün değil. Kandil'dekilerin İmralı ile görüşmesini konuşmak bile abes. Kardeşi, ablası gidebilir. Her gün turlar düzenleyecek halimiz yok" dedi. NTV yayınında konuşan Bülent Arınç, PKK'nın çekilmeyi durdurma kararını değerlendirerek, "Nevruz'da mektubu okunan kişi kendi örgütü üzerinde söz sahibiyse bunun sonuçlarını görmemiz lazım. Haziran ve Temmuz'da militanların çıkması gerekirdi, çıkmadı. Niye siz hala 600 kişi çıktınız? Biz gözümüzü mü bağladık? Nerede bulunduğunuzu bilecek bir yapıya sahibiz" diye konuştu. Yeni demokratikleşme paketinin içeriğiyle ilgili soru üzerine, "Farklı düşüncelerin bir arada yaşayabilmesi için tedbirler almamız gerekiyor. Hrant Dink ile ilgili cinayet aklıma geliyor. Kasten öldürme suçu, nefretle işlenmişse daha büyük ceza verilecek'' ifadesini kullanan Arınç, pakette ruhban okulu ile ilgili birşeyin olup olmadığının sorulması zerine ise "gündemimizde" karşılığını verdi.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...