Bursa'nın siyah inciri Festival'in gözdesi

/ Kaynak: CHA
Bursa'nın siyah inciri Festival'in gözdesi

YAŞAM Haberleri  / CHA

Bursa merkez Osmangazi Belediyesi tarafından düzenlenen 'Bursa Siyah İncir Festivali', Ovaakça Mesire Alanı'nda gerçekleştirildi.

Festivale Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, AK Parti Bursa Milletvekili İsmail Aydın, AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Öztürk ve Osmangazi Belediyesi'nden bürokratlar katıldı. nbsp;Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, festivalde yaptığı konuşmada, kalitesiyle dünya pazarında kendine yer edinmiş Bursa incirini, uluslararası düzeyde daha güçlü duyurmak istediklerini söyledi. Üretici köylerin çoğunun Osmangazi'de yer aldığını ifade eden Dündar, şöyle konuştu: "Bu festivali daha genişlettik ve Uluslararası Bursa İncir Festivali dedik, yöneticilerimiz Avrupa'ya gitti, incirimizin tanıtımıyla ilgili çalışmalar yürüttü. Bu sene incir fiyatlarında düşme olduğunu biliyoruz. Bunun kendi içinde nedenleri olabilir, milletvekili yıllarımda hatırlıyorum. Çağlayan'daki buzhane yapılmadan önce incir fiyatı 600 liraydı. Buzhane yapıldıktan sonra incirin fiyatı 2 bin 600 liraya çıktı. Üretici incirini sahiplenecek, bizler de üstümüze düşen görevi yapıp bu enfes meyveyi dünyaya tanıtacağız." Tanıtım noktasında tüm üretici köylülerin ve firmaların birlik olması gerektiğini ifade eden Dündar, "Köylüsünden büyük işletmecisine kadar herkesin Bursa karasına sahip çıkması gerekiyor. Bizler belediye olarak elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Eğer üreticiler de aynı hassasiyeti gösterirlerse incirimiz lezzetiyle sınır ötesinde de adını duyuracak." diye konuştu. Festivalde güreş ve köylülerin yetiştirdiği en güzel incir yarışması düzenlendi. İncir yarışmasında dereceye girenleri Başkan Mustafa Dündar açıkladı. 3 farklı kategoride değerlendirmeye alınan incirler, dış görüntü, iriliği, içinin güzelliği alanında değerlendirildi. jüri üyelerinin birinciyi seçmekte zorlandığı incir yarışmasının birincisi Egemen Şen, ikinci Ahmet Turhan olurken, üçüncülüğü ise Salih Bayar aldı. Yağlı güreşte ise başpehlivan kategorisinde Kocaeli'nden katılan Ali Rıza Kaya şampiyon oldu. Kaya kupasını Osmangazi Başkan Yardımcısı Hasan Hüseyin Erdönmez'in elinden aldı.
YAŞAM
Kaynak: CHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...