Muhalifler birleşiyor

Muhalifler birleşiyor

DÜNYA Haberleri

Halep'in kuzeyini ve merkezinin büyük bölümünü kontrol altında tutan muhalif gruplardan Tevhid ve Fetih tugayları birleşme kararı aldı.

Suriye'de devam eden iç savaşta Halep'in kuzeyini ve merkezinin büyük bölümünü kontrol altında tutan muhalif gruplardan Tevhid ve Fetih tugayları birleşme kararı aldı. Halep'teki Piyade Okulu'nda düzenlenen törende, iki grubun siyasi ve askeri anlamda ortak hareket edeceği açıklandı. Bu birleşmenin, diğer gruplara da örnek teşkil edeceğini söyleyen komutanlardan Abdulaziz Selame, "Halep'in geleceğini ve güvenliğini garanti altına aldık" dedi. Bu arada İslam Tugayı adlı muhalif grup Şam'da, 10 gün boyunca rejim güçlerine karşı düzenledikleri operasyonlarda 2 savaş uçağını düşürdüklerini, 22 zırhlı aracı imha ettiklerini ve Esad'ın 250 askerini etkisiz hale getirdiklerini açıkladı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...