Marmaray istasyonlarına İznik çinisi yapılacak

/ Kaynak: İHA
Marmaray istasyonlarına İznik çinisi yapılacak

YAŞAM Haberleri  / İHA

Dünya'nın en büyük ulaşım projelerinden biri olarak gösterilen Marmaray'ın istasyonlarına yerleştirilecek olan çiniler İznik'te hazırlanıyor.

Dünya'nın en büyük ulaşım projelerinden biri olarak gösterilen Marmaray'ın istasyonlarına yerleştirilecek olan çiniler İznik'te hazırlanıyor. nbsp;İstanbul'da Asya ve Avrupa kıtasını deniz altından birbirine bağlayacak olan Gebze-Halkalı Banliyö Hatlarının İyileştirilmesi ve Demiryolu Boğaz Tüp Geçişi (Marmaray) projesine İznikli çini sanatçıları da hazırladıkları eserlerle katkıda bulunuyor. 13,5 kilometre uzunluğundaki Marmaray'ın istasyonlarına İznik çinisi eserler yerleştirilecek. İznik'te temaslarda bulunan Bursa Valisi Münir Karaloğlu, İznik Vakfı'nı ziyaret ederek, çalışmalar hakkında bilgi aldı. Ziyaretteki fotoğraflarını kendi twitter hesabında paylaşan Karaloğlu, "Ustalarımızın sabırla ve özveriye çalıştıklarını gördük. Bir İznik çinisinin hangi meşakkatle üretildiğinide öğrenmiş olduk. Marmarayın istasyonlarını süsleyecek şaheserler Bursa-İznik'ten olacak. Yapılan eserler muhteşem çiniciliği yeniden hayatımıza taşıyacak. İznik vakfımıza teşekkür ederiz" dedi.

YAŞAM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...