PKK'nın kına çuvalları, 2.5 milyarliralık uyuşturucu

PKK'nın kına çuvalları, 2.5 milyarliralık uyuşturucu

GÜNDEM Haberleri

Terör örgütüne son yılların en ağır 'narko-darbe'si. Örgüt içinde 'KINA' koduyla anılan esrardan 10 ton 572 kilo ele geçirildi.

Diyarbakır'da yürütülen esrar operasyonlarıyla PKK'ya büyük bir darbe indirildi. Örgüt içinde "KINA" koduyla anılan esrardan 10 ton 572 kilo ele geçirildi. Son baskın nbsp;Lice ilçesine bağlı Bağlan köyü arazisinde yapıldı. Esrarlırın çuvalları Emniyet Müdürlüğü önüne dizildi. Bu sırada ortaya dağ gibi bir manzara çıktı. Operasyonlarla ilgili bilgi veren Diyarbakır Valisi Mustafa Cahit Kıraç, "Mayıs 2013 tarihinden itibaren kırsal alanda yapılan 196 ayrı operasyonda toplam 47 milyon 893 bin 665 kök keneviri, henüz tarlada üretim aşamasında yakalanmış ve imha edilmiş, büyük çoğunluğu imalat yerlerinde olmak üzere toplam 13 bin 309 kilo kubar ve 25 bin 605 kilo toz esrar ele geçirilmiş, operasyonlarda 470 şüpheli yakalanmıştır. Söz konusu esrar maddelerinin piyasa maddi değerinin 2.5 milyar lira olduğu değerlendirilmektedir" diye konuştu.
UN DEĞİL ESRARDiyarbakır Valisi Mustafa Cahit Kıraç, İl Alay Komutanı Kurmay Albay Hüseyin Hilmi Atalay ve İl Emniyet Müdürü Recep Güven'in basına gösterdiği esrar çuvalları operasyonun büyüklüğünü gözler önüne serdi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...