Çözümde 'sivil diyalog' dönemi, 5 yıllık yol haritası çizildi

Çözümde 'sivil diyalog' dönemi, 5 yıllık yol haritası çizildi

GÜNDEM Haberleri

Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığı terörün sebeplerini ortadan kaldırmak için bir strateji planı hazırladı. Ana hedef sivil desteği sağlamak.

Terörle askeri mücadelenin yanı sıra, sivil desteğe de büyük önem veren hükümet, önümüzdeki dönemde "sivil diyaloğu" artıracak. "Demokratikleşme Paketi"nin şekillenmesinde rol alan ve Akil İnsanlar Heyeti'ne sekreterya görevi veren Başbakanlığa bağlı Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığı 5 yıllık yol haritasını çizdi. Kurumun 2013-2017 Stratejik Planı'nda ana hedefin terörizmle mücadelede sivil desteği sağlamak olması dikkat çekti. Stratejik Plan'da "Paydaş Analizi" başlığı altında işbirliği yapılan kurum ve kuruluşlar sıralanırken, Cumhurbaşkanlığı'ndan üniversitelere, medyadan STK'lara kadar birçok kurum ve kuruşun ismi yer aldı. En sonda "Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları" vurgusunun yer alması dikkat çekti. Beş yıllık planda uygulanacak stratejiler şöyle özetlendi: gt; Belirlenen politika ve stratejilerin uygulanmasına yönelik güvenlik kuruluşları ve valilikler arasında bilgi paylaşımı ve koordinasyon sağlanacak.
gt; Terörün sosyo-ekonomik, kültürel ve psikolojik dinamiklerini araştırmaya yönelik üniversiteler, meslek teşekkülleri, sendikalar ve STK'larca gerçekleştirilen projeler desteklenecek.
gt; Terörle mücadele hafızası oluşturulması için bir kütüphane ve dokümantasyon merkezi oluşturulacak.
gt; Terörden etkilenen kişilerin toplumsal hayata uyum sağlayabilmesine yönelik tedbirler geliştirilecek. nbsp;
gt; Doğru politikaların belirlenmesinde STK'lar, kanaat önderleri ve aydınlarla etkili bir diyalog kurulacak. Üniversiteler, düşünce ve araştırma kuruluşları ile işbirliği ve koordinasyon sağlanacak. Uluslararası çalışmalara ağırlık verilecek.
gt; Terör örgütleriyle irtibatlı gençlerin ve irtibatını koparanların topluma kazandırılması için yeni programlar geliştirilecek. nbsp;
gt; Valilikler proje kardeşliği yapacak.
gt; nbsp;Terörden etkilenen bölgelere atanan ve buralarda görev yapan kamu çalışanları, görev yapacağı yerin sosyo-ekonomik yapısı konusunda bilgilendirilecek. nbsp;Oğuzhan ŞAHİN
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...