MHP, 'Tezkereye destek vereceğiz'

MHP, 'Tezkereye destek vereceğiz'

Politika Haberleri

MHP Ankara Milletvekili Tuğrul Türkeş, Başbakanlık Tezkeresi'ne "Terör yuvalarının bertaraf edilmesi" amacıyla destek vereceklerini ifade etti.

TBMM Genel Kurulu'nda, Irak'ın kuzeyinden Türkiye'ye yönelik terör saldırılarına karşı sınır ötesi harekat ve müdahale için Hükümet'e verilen yetkinin bir yıl süreyle daha uzatılmasını öngören Başbakanlık Tezkeresi üzerinde görüşmelerin başlamasının ardından, BDP'li miletvekilleri, Başbakanlık Tezkeresi'nin grup önerilerinden sonra ele alınmamasını eleştirdi. TBMM Başkanvekili Sadık Yakut, geçmiş uygulamalara bakarak işlem yaptıklarını vurguladı. Tartışmanın ardından tezkerenin görüşmelerine başlandı. Tezkere üzerinde ilk sözü, partisi adına MHP Ankara Milletvekili Yıldırım Tuğrul Türkeş aldı. Türkeş, "Geçen hafta Suriye ile ilgili tezkerede söyledim. İçeride memleket savunmasını rafa kaldırıp dışarıya göz dikmek olmaz. İç planda terörle mücadele tamamıyla durdurulmuştur" dedi. Terörün meşrulaştırıldığını öne süren Türkeş, "Basın adeta bir propaganda aracına dönüştürülmüştür. Kim silaha başvuruyorsa yasa dışı ve illegaldir. Devlete millete karşı elinize silah alıyorsanız siz öldürmeye hazırsınız demektir. Öldürülmeyi de göze alacaksınız. Türk milletini terör karşısında diz çöktürmeye çalışanlar bunun bedelini ağır ödeyecekler. Demokratik hakları meclis çatısı altında konuşabiliriz. Partimiz demokrasiye inanmaktadır ama muhtemel reformları konuşmak için terör devre dışı bırakılmalıdır, terör yuvaları bertaraf edilmeli, meclise giren oluşumlar terörle irtibatını kesmeli" diyerek, "Terör yuvalarının bertaraf edilmesi" amacıyla partisinin tezkereye destek vereceğini ifade etti.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...