Ukrayna Rusya doğalgazından vazgeçebilir

/ Kaynak: AA
Ukrayna Rusya doğalgazından vazgeçebilir

DÜNYA Haberleri  / AA

Ukrayna ve Rusya arasındaki doğalgaz anlaşmasının yeniden gözden geçirilmediği taktirde ülkesinin Rusya doğalgazından vazgeçecek

İki ülke arasında mevcut doğalgaz anlaşmasına ilişkin açıklamada bulunan Azarov, Ukrayna'nın yakın gelecekte bu fiyatlarla gazı almaktan nbsp;vazgeçeceğini vurgulayarak, "İthal doğalgaz tüketimini azaltıyoruz. Ukrayna bu fiyatlardan satılan doğalgaz alımından gelecekte vazgeçecek. Bunlar boş sözler nbsp;değil" diye konuştu. Nikola Azarov, ülkesinin enerji verimliliğini artırma, alternatif enerji kaynaklarına yönelme, kendi doğalgaz yataklarının üretim hacmini artırma çalışmalarını sürdürdüğünü kaydetti. Ukrayna'nın "Naftogaz" şirketiyle Rusya'nın "Gazprom" şirketi arasındaki doğalgaz anlaşmasının Ukrayna'nın tek taraflı anlaşmadan çıkmasına izin vermeyecek şekilde yapıldığını dile getiren Azarov, "Eğer Rusya bizim anlaşmayı ihlal ettiğimizi düşünürse, o zaman mahkemeye versinler. Biz o mahkemede bu anlaşmanın uluslararası hukuka aykırı ve tamamiyle saçma bir anlaşma olduğunu kanıtlayacağız" dedi.
DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...