İş kazalarının yüzde 86'sı insan hatası

/ Kaynak: CHA
İş kazalarının yüzde 86'sı insan hatası

GÜNDEM Haberleri  / CHA

İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanı Ayhan Dağlı, iş kazalarının yüzde 86 gibi yüksek bir oranda insan hatasından kaynaklandığını belirtti.

İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanı Ayhan Dağlı, iş kazalarının yüzde 86 gibi yüksek bir oranda insan hatasından kaynaklandığını belirtti. nbsp;Malatya Aktif İş Adamları Derneği (MAKİAD) tarafından işadamları için için iş sağlığı ve güvenliği semineri düzenlendi. nbsp;MAKİAD konferans salonunda gerçekleşen seminerde, üyelere SARGEM teknik uzmanları, iş güvenliğini tehdit eden unsurlar, risk analizleri ve riskleri ortadan kaldıracak tedbirlere ilişkin bilgi verdi. nbsp;İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanı Ayhan Dağlı, slayt gösterimi eşliğinde çalışanları koruma altına almak, çalışma ortamının risk analizi ve risklere karşı alınması gereken önlemler hakkında bilgiler verdi. Seminerde konuşan Dağlı, işverenlerin, çalışanların işle ilgili sağlık ve güvenliğini sağlamakla yükümlü olduğunu ifade ederek, "Bu çerçevede işverenler mesleki risklerin önlenmesi, her türlü tedbirin alınması ve organizasyonun yapılması, sağlık ve güvenlik tedbirlerinin değişen şartlara uygun hale getirilmesi ve mevcut durumun iyileştirilmesi için çalışmalar yapar. İşyerinde alınan iş sağlığı ve güvenliği tedbirlerine uyulup uyulmadığını izler, denetler ve uygunsuzlukların giderilmesini sağlayan işverenler, risk değerlendirmesi yapar veya yaptırır, çalışana görev verirken, çalışanın sağlık ve güvenlik yönünden işe uygunluğunu göz önüne alır." dedi. nbsp;İş kazalarının yüzde 86 gibi yüksek bir oranda insan hatasından kaynaklandığını vurgulayan Dağlı, "Uykusuzluk, bilgisizlik, tehlikeyi önemsememe, ihmal, tedbirsizlik, bakım yetersizliği, yorgunluk, işi ciddiye almama ve moral bozukluğu gibi nedenler, iş kazalarının başlıca faktörleri arasındadır. İnsan yaşamının söz konusu olduğu bu iş kazaları ve meslek hastalıkları, aynı zamanda yılda yaklaşık 500 milyon dolarlık bir ekonomik kayba yol açmaktadır. Bütün bu açılardan bakıldığında, basit ve düşük maliyetli önlemlerle bile pek çok hayat kurtarılabilmekte, sakatlıkların ve hastalıkların önüne geçilebilmektedir. Bunun için işverenin alacağı tedbirlerin yanı sıra çalışanların da işine yoğunlaşması, gördüğü aksaklıkları ve riskleri zaman kaybetmeksizin ilgillerine bildirmesi ve tedbir alması gerekmektedir." diye konuştu.
GÜNDEM
Kaynak: CHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...