BAŞA DÖN

Türkiye Gazetesi

Anasayfa > Haber > Gıda üreticileri mercek altında

Gıda üreticileri mercek altında

İnsanoğlunun en temel ihtiyaçlarından birini yiyecek sektöründe faaliyet gösteren et tüketim merkezleri bir türlü sağlık kurallarına uymuyor.



İnsanoğlunun en temel ihtiyaçlarından birini yiyecek sektöründe faaliyet gösteren et tüketim merkezleri bir türlü sağlık kurallarına uymuyor. Son olarak Bufalo operasyonuyla su yüzüne çıkan vurgundan sonra çiçeği burnunda İstanbul İl Sağlık Müdürü Osman Karaaslan kolları sıvayarak denetimlerine başladı. İstanbul’un yoğun bir nufüsünün bulunduğunu ve sağlıksız koşulların çok büyük bir tehdit oluşturduğunu söyleyen Karaaslan, dün Gaziosmanpaşa Küçük Sanayi Sitesi (SANKO)’da 3 et üretim tesisini denetledi. Denetleme sırasında kimliklerini saklamaya çalışan iş yeri sahipleri daha sonra kendilerini savunmaya geçtiler. Denetlenen yerlerin hiçbirinde çalışanların eldiven, bere ve maske kullanmadığını söyleyen Karaaslan, bu şartlar altında her an gıda zehirlenmesi vakalarıyla karşılaşmamız söz konusudur” şeklinde konuştu. Gaziosmanpaşa Sağlık Grup Müdürlüğü tarafından önceden yapılan denetimler sonucu belirlenen bu işyerlerinden ikisi 1 hafta süreyle kapatılırken bir işyerine ihtarda bulunuldu. Kapatılan iş yerlerinin bir hafta sonra tekrar denetleneceğini söyleyen Karaaslan, “Hijyen koşullar oluşturulmamışsa yeniden kapatılacaklardır”dedi.
 
 
 
 
 
 
 
KAPAT