Bozdağ 'CHP yasakçı yüzünü gösterdi'

/ Kaynak: CHA
Bozdağ 'CHP yasakçı yüzünü gösterdi'

Politika Haberleri  / CHA

Bekir Bozdağ, CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal'ın kamuda başörtü yasağını sona erdiren değişikliğin iptali için dava açmasına tepki gösterdi.

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal'ın kamuda başörtü yasağını sona erdiren değişikliğin iptali için Danıştay'a dava açmasına sosyal paylaşım sitesinden tepki gösterdi. CHP'de değişin ve yeni olan bir şey olmadığını belirten Bozdağ, "Seçim zamanı başörtülülere rozet takan, kadınlara başörtüsü dağıtan CHP, başörtü yasağı kalkınca yasakçı yüzünü bir kez daha gösterdi." dedi. nbsp;Twitter hesabından açıklama yapan Başbakan Yardımcısı Bozdağ, Tanal'ın Danıştay'a açtığı davayı hatırlattı. CHP'li vekilin açtığı davaya şaşırmadığını kaydeden Bozdağ, CHP'nin dava açmamasına şaşırdığını vurguladı. CHP'de değişen ve yeni olan bir şey olmadığını aktaran Bozdağ şöyle devam etti: "Aynı tas aynı hamam. Seçim zamanı başörtülülere rozet takan, kadınlara başörtüsü dağıtan CHP, başörtü yasağı kalkınca yasakçı yüzünü bir kez daha gösterdi. Ey CHP! Nerede senin eşitlik, hürriyet, adalet, demokrasi ve insan hakları diyen dilin? Yoksa bu haklar başörtülü kadınlar için geçerli değil mi? Eğer CHP'li vekil davadan vaz geçmez, CHP de vekil hakkında bir disiplin işlemi yapıp davaya yanlış demezse; dava, CHP'nin açtığı davadır. Eski yasakçı ve ayrımcı Türkiye muhaldir. CHP, yargıyla veya başka tür yollarla eski yasakçı ve ayrımcı Türkiye'yi yeniden ihya edemez."
Politika
Kaynak: CHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...