Egemen Bağış, Demokratikleşme Paketi AB'de olumlu karşılandı

/ Kaynak: AA
Egemen Bağış, Demokratikleşme Paketi AB'de olumlu karşılandı

Politika Haberleri  / AA

Egemen Bağış, demokratikleşme paketinin tüm AB ülkeleri tarafından olumlu karşılandığını ve Cumhuriyet tarihinin en önemli reformunun yapıldığını söyledi.

Muğla'nın Bodrum İlçesi'nde dün başlayan ve Ekonomi ve Dış Politika Araştırma Merkezi (EDAM) tarafından düzenlenen '9'uncu Yuvarlak Masa Toplantısı'na katılan Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, demokratikleşme paketinin tüm AB ülkeleri tarafından olumlu karşılandığını ve Cumhuriyet tarihinin en önemli reformunun yapıldığını söyledi. CHP Genel Başkan Yardımçısı Umut Oran ise Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'da AB konusunda iştah azalması olduğunu ileri sürdü. nbsp;Yalı Beldesi'ndeki Kempinski Barbaros Bay Hotel'de bugün sona eren toplantıya Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, CHP Genel Başkan Yardımçısı Umut Oran, eski bakanlardan Kemal Derviş'in yanı sıra farklı AB ülkelerinden 40'a yakın gazeteci, bürokrat, siyasetçi, toplum bilimci ve bakanlık temsilcisi katıldı. AB'nin Türkiye'nin önüne çıkardığı haksız engellerin Türk kamuoyu üzerinde olumsuz etkiler bıraktığını vurgulayan Bağış şunları söyledi: nbsp;"Toplantılarda yaşanan İslamofobi gibi sorunların Türkiye'deki yansımalarını, Türkiye'nin yük olmaya değil yük almaya geldiğini, üyeliğimizin AB pastasını büyüteceğini anlatmaya çalıştık. Demokratikleşme paketi tüm AB ülkeleri tarafından olumlu karşılandı ve Cumhuriyet tarihinin en önemli reformu yapıldı. Paket AB standartlarını yakalama konusundaki kararlığımızı teyit de etmiştir. Başbakanımızın da vurguladığı gibi bu paket ne ilktir ne son olacaktır. Türkiye'nin attığı bu demokratikleşme adımlarının kendi bölgemiz için de bulaşıcı olmasını temenni ediyorum. Çok şükür Türkiye neredeyse son bir yıldır şehit haberleriyle üzülmüyor. İç huzurumuz adına önemli bir süreci yaşıyoruz."

'İKTİDAR MUHALEFET EL ELEYİZ'
Bağış daha sonra otelin havuz başında basın mensuplarına poz verdi. CHP Milletvekili Umut Oran'la sohbet etti, şakalaştı. Egemen Bağış, "AB sürecinde gördüğünüz gibi iktidar muhalefet el eleyiz. Türkiye'nin AB süreci bizi de birleştiriyor" dedi. nbsp;Umut Oran da "Bugüne kadar hep destek verdik. AB süreci önemli. Bu nedenle elimizden geldiğince desteğe devam. Ancak AB ile Türkiye arasındaki ilişkiler geldiğimiz süreçte durdu. Burada hem AB'den kaynaklanan bazı hususlar var. Bazı ülkelerin politikalarında değişiklikler var. Fransa ve Almanya gibi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'da AB konusunda iştah azalması oldu" diye konuştu.


Politika
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...