Bakan Müezzinoğlu, 'Edirne ilk 5 il arasında'

/ Kaynak: İHA
Bakan Müezzinoğlu, 'Edirne ilk 5 il arasında'

GÜNDEM Haberleri  / İHA

Mehmet Müezzinoğlu ve Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı Edirne'de bir restoranda verilen yemekte Edirneli sanayici ve işadamlarıyla biraraya geldi.

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "bayramları kendimiz için düşündüğümüz kadar düşünülmesi gerekenler içinde düşünmeliyiz ki, milletçe yarınlarda daha güçlü, daha huzurlu bayramlar yaşayalım" dedi. Edirne'nin alt yapısı için Edirne'nin dinamiklerini çok daha güçlü yarınlara taşınması gerektiğini belirten Bakan Müezzinoğlu, Edirne'nin tarihi zenginlikleri var, doğal zenginlikleri var, tarihi mirasın bize bıraktığı zenginlikleri var. Bu gün kendi elindeki imkanları doğasıyla, tarımıyla, insanıyla, üniversitesiyle ve bir çok alanda Türkiye'nin 81 vilayetini sıralasak, en fazla aranan özellikler en fazla hangi ilde var diye saysak, Edirne ilk 5 il arasında olabilecek iller arasında yer alır. Bu Edirne'nin konumunun çok daha farklı, vizyonunun çok daha farklı olması gerektiğini inanıyorum. Bunu daha iyi götürebilmenin de tek bir yolu var. Edirne'nin ortak aklını oluşturabilmek Edirne'nin elindeki zenginlikleri yine Edirneliye, bunun aracılığıyla gerek Avrupa'ya, gerekse İstanbul'a sunabilmek. Bunun için el birliğine güç birliğine ihtiyacımız var. Ben demeden, biz diyebilmek, biz derken önce Edirne'nin geleceği diyebilmek. Ama bunu yaparken dününün mirasına sahip çıkarak, bugünün zenginlikleriyle birleştirerek, geleceğe o vizyon ufkuyla taşıyabilmek" dedi. Gümrük ve Ticaret Bakanı Yazıcı Kapıkule'nin önemine vurgulayarak, Dünyanın ikinci büyük kapısı olduğunu söyledi. Ama bunun yeterli olmadığını dile getiren Bakan Yazıcı, "sizin Kapıkule'deki hızınızı, hizmet yeterliliğini komşu ülkenin de taşıması lazım. Kapıkule'de son yıllarda yaşanan sorunların biri de komşu ülkenin bu hizmet temposuna ayak uyduramayışıdır. Bu sorunu bilmeyen vatandaş, hizmet eksiliğini Türkiye'den kaynaklandığını zannediyor. Dünyada taşımacılık önemli bir sektör, bakın Türkiye 3 tarafı denizlerle çevrili, Demiryolları gelişmediği dönemlerde deniz taşımacılığı ön plana çıkmış, zamanla da demir yolları önemini göstermiştir. Ama karayolu araçlarının geliştirilmesi, otoban gibi yolların yapımıyla ilgili materyallerin çoğalması ve mühendislik hizmetlerinin gelişmesiyle karayolu taşımacılığının önem kazandı. Türkiye'de taşımacılığının yüzde 90'dan fazlasını karayoluyla gerçekleştiriyor. Bulgaristan Bizim tırlarımızdan para tahsil etmeye kalkışıyor, sorun bu, defalarca bu konuyla ilgili görüşülmesine rağmen, kesin bir çözüm henüz üretilemedi. AB komşumuz Bulgaristan'ı aklı selimle davranmaya davet ediyorum. Avrupa Birliği üyesi bir ülke. Herkes kurallara uymak zorunda. Hem Avrupa Birliği hukuk kurallarını önemseyecek, Kopenhag Kriterleri'nden söz edecek, ekonomik anlamda kriterlerden söz edecek, o grubun üyesi bir ülke bu kurallarla bağdaşmayan bir uygulama içerisine girecek. Bu kabul edilebilir değil. Sabırla ve metanetle bunu aşacağız" şeklinde konuştu.

GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...