Malatya'da çiftçinin yüzü gülüyor, tarıma destek yüzde 62 arttı

/ Kaynak: CHA
Malatya'da çiftçinin yüzü gülüyor, tarıma destek yüzde 62 arttı

YAŞAM Haberleri  / CHA

AK Parti Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Malatya'da tarımsal üretime verilen desteğin 10 yılda yüzde 62 oranında arttığını belirtti.

Milletvekili Çalık, partililerle birlikte Malatya İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği'ni ziyaret etti. Çalık, burada yaptığı açıklamada, tarım ile hayvancılıkta üreticilerin haklarını güçlerini birleştirmeleri amacıyla 2007 yılında birlikler oluşturulduğunu belirtti. Yetiştiricilerin birlikler aracılığıyla sivil toplum örgütü altında daha iyi şartlarla kavuştuğunu anlatan Çalık, "O gün kurulan birlikler, bugün önemli faaliyetler gerçekleştiriyor. Hayvanlarımızla ilgili yem bitkileri, destekler, neler alınacak ile ilgili öneri ve tavsiyeleri gerekli yerlere iletiyorlar." dedi. AK Parti iktidarları döneminde tarım ile hayvancılık desteklerin büyük artış olduğunu vurgulayan Çalık, şöyle devam etti: "2002 yılında Malatya'da tarıma 23,5 milyon TL'lik destek verilmişken 10 yıllık süreçte tarıma yüzde 62'lik bir artış oldu. Sadece 2013 yılında ödenen para 20 milyon TL. 2003-2012 yılları arasında toplam tarımsal desteğimiz 362 milyon TL. Malatya hayvancılığına ise 2002 yılında sadece 181 bin TL hayvancılık desteği verilmişken 2012-2013 yılları arasında 63 milyon TL destek vermişiz. Malatya tarımsal kredi kullanımına baktığımızda özellikle tarım kredi kooperatifleri ve Ziraat Bankası aracılığıyla vermiş olduğumuz faizsiz krediler ve uzun süreli ödemesiz vermiş olduğumuz krediler yetiştiricilerimiz için can suyu olmuştur. Bu anlamda önemli destekler verdik." Malatya İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı İhsan Akın ise birlik olarak hayvancılığın gelişmesi için yetiştiriciler için yoğun çaba harcadıklarını ifade etti. Yetiştiricileri hayvancılık destekleri hakkında sürekli bilgilendirdiklerini anlatan akın, projeler üreterek hayvancılığın daha sağlıklı bir zemine kavuşmasına öncülük ettiklerini dile getirdi. Son dönemde çobanların sosyal güvence altına alınması için çaba harcadıklarının altını çizen Akın, bu konuda yetkililere durumu raporlarla sunduklarını kaydetti. nbsp;

YAŞAM
Kaynak: CHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...