Türkiye üst gelir liginde 1,5 milyon kişi olacak

Türkiye üst gelir liginde 1,5 milyon kişi olacak

Ekonomi Haberleri

Galip Tözge, 2016 yılında üst gelir bankacılığından hizmet alan müşteri sayısının 1.5 milyon kişi olacağını söyledi.

nbsp;Üst gelir bankacılığı, bireysel bankacılık ve özel bankacılık arasındaki müşterileri kapsıyor. Üst gelir bankacılığı bankalara göre değişim göstermekle birlikte genel olarak 100 bin TL ile 1 milyon TL arasında varlığı bulunan müşterileri ifade ediyor. Fethiye'de düzenlenen basın toplantısında üst gelir grubuna 'Akbank Birebir Bankacılık' ismiyle hizmet verdiklerini belirten Galip Tözge, Türkiye'de yükselen milli gelir, olumlu büyüme rakamları ve beklentileri ile ekonomik istikrarın, birebir bankacılık müşterilerinin oluşturduğu alanın daha yüksek gelire sahip olmasına ve sayıca büyümesine imkan verdiğini söyledi. Tözge, "100 bin lira ve üzerinde varlığı olan kişi sayısının 2011 yılında 768 binlerdeyken bu yıl 1 milyonu aşmasını, 2016 yılında ise 1.5 milyona yaklaşmasını bekliyoruz. Ülkemizde 2014 ve 2015 yıllarında yüzde 4,1 ve yüzde 5,4 büyüme beklerken, bu segment müşterilerindeki mevduat büyümesinin yıllık yüzde 15'ler seviyesinde olmasını bekliyoruz. Bu da segmentin büyüme hızını bizlere göstermektedir" dedi. Tozge, genel olarak toplumumuzda 'hali vakti yerinde' olarak nitelendirilen kişilerden oluşan birebir müşterilerin farklı kimlik ve profillerine rağmen, birçok benzer özelliklerinin de olduğunu söyledi. Galip Tözge şöyle konuştu: "Müşterilerimiz genel itibariyle şehirde yaşayan, belli bir gelirin üzerinde kazanan profesyoneller, emekliler, ev hanımları, serbest meslek sahipleri ve esnaflardan oluşuyor. Müşterilerimizin yüzde 69'u erkeklerden oluşuyor.
Fonlar ilgi çekiyor
Büyük bir çoğunluğu 40 yaş üzerinde ve yarısından fazlası en az üniversite mezunu. Yüzde 75'i çocuk sahibi olan müşterilerimizin yaş ortalaması, çocuklarının eğitim sürecini tamamlamış yetişkin kişiler olduğunu gösteriyor. Müşterilerimizin büyük çoğunluğu otomobil sahibi ve kendi evlerinde oturuyor."
Tözge şöyle devam etti: "Müşterilerimizin çoğunluğu yılda en az bir kez yurtdışına seyahat ediyor, tatile çıkıyor ve uçak yolculuğu yapıyor." Yatırım ürünlerine olan talebi dikkate alan Akbank, birebir bankacılık müşterilerine avantajlı ürünler sunuyor. Akbank'ın yatırım ürünleri yelpazesinde, birebir müşterilere yönelik uzman yönetimi ve portföy çeşitliliği anlamında en fazla ön plana çıkan ürün ise yatırım fonları.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...