Portakalların hesabı başka

/ Kaynak: AA
Portakalların hesabı başka

SPOR Haberleri  / AA

Elemelerde oynadığı 9 maçtan 8'ini kazanan ve Brezilya biletini aylar önceden cebine koyan Hollanda, İstanbul'a farklı bir hedefle geliyor.

A Milli Futbol Takımı, 2014 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri D Grubu'ndaki 10. ve son maçında yarın İstanbul'da Hollanda ile karşılaşacak. Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda saat 21.00'de başlayacak önemli maçı Portekiz Futbol Federasyonu'ndan Olegario Benquerenca yönetecek. Müsabakanın yardımcı hakemliklerini Ricardo Jorge Ferreira Santos ile Joao Ferreira Dos Santos yapacak. Dördüncü hakem ise Carlos Miguel Taborda Xistra olacak. Gruptaki diğer maçlarda Bükreş'te Romanya ile Estonya, Budapeşte'de de Macaristan ile Andorra karşı karşıya gelecek. Bütün maçlar aynı saatte başlayacak. A Milli Futbol Takımı, Kurban Bayramı'nın ilk gününe denk gelen yarınki zorlu Hollanda maçını kazanıp, Bükreş'ten de istediği haber gelmesi durumunda grubu ikinci sırada tamamlayarak, play-off biletini alacak ve çifte bayram yaşayacak. Grupta oynadığı 9 maçta 16 puan toplayarak gol averajıyla Romanya'nın üstünde ikinci sırada yer alan millilerde tek hedef galibiyet. Teknik direktör Fatih Terim yönetiminde oynadığı son 3 maçta Andorra, Romanya ve Estonya'yı yenerek, oldukça azalan grup ikinciliği umutlarını son maça taşımayı başaran ay-yıldızlı ekip, namağlup grup lideri Hollanda karşısında 3 puanı hedefleyecek. Grupta Amsterdam'da yapılan maçı Hollanda 2-0 kazanmıştı. 2014 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri'nde D Grubu'nda oynadığı 9 maçtan 8'ini kazanan, birinde berabere kalan ve Brezilya biletini aylar önceden cebine koyan Hollanda, İstanbul'a farklı bir hedefle geliyor. nbsp;FIFA'nın eylül ayında açıkladığı son dünya sıralamasında 9. sırada bulunan "Portakallar", bu ay açıklanacak listede 7. sıraya yükselerek, 2014 Dünya Kupası Finalleri'nde grup kurasına ilk torbadan seri başı olarak katılmayı amaçlıyor. Son maçında Macaristan'ı 8-1 yenerek hezimete uğratan Hollanda, Avrupa elemelerinde 9 grup içinde en başarılısı olarak zirvede yer alıyor. Kadrosunda Fenerbahçeli Kuyt ile Galatasaraylı Sneijder'i de bulunduran Hollanda Milli Takımı'nda sarı kart cezalısı Nigel De Jonk, Türkiyemaçında oynayamayacak. nbsp;Macaristan maçında "hat-trick" yaparak, Hollanda Milli Takımı tarihinin 41 golle en golcü oyuncusu unvanını eline geçiren Robin van Persie ise 2014 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri'de 11 golle "gol krallığı"nın zirvesinde bulunuyor.

SPOR
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...