Satılamayan kurbanlıkları Et ve Süt Kurumu satın alacak

Satılamayan kurbanlıkları Et ve Süt Kurumu satın alacak

DÜNYA Haberleri

Et ve Süt Kurumu (ESK), üreticinin bayramda satamadığı büyükbaş kurbanlıkları ilk defa canlı olarak satın alacak.

Et ve Süt Kurumu Genel Müdürlüğü, yetiştiricilerin elinde kalan kurbanlıkları değerinin altında satılmalarını önlemek ve üreticiyi geriye götürme maliyetinden kurtarmak için çalışma yaptı. Buna göre kurban pazarlarında satılamayan kurbanlıklar Kombina Müdürlükleri tarafından, 18 Ekim ile 02 Kasım 2013 tarihleri arasında, on beş gün süre ile satın alınacak. Alım öncesi hayvan hastalıkları açısından muayeneleri yapılacak ve yüzde 8 tokluk firesi düşmek kaydıyla alınacak.

9 İLDE KOMBİNAYA BAŞVURU

Et ve Süt Kurumu Genel Müdürü İsmail Kemaloğlu, kurbanlıkları elinde kalan yetiştiricilerden hangi fiyattan alım yapılacağını 17 Ekim Perşembe günü açıklayacaklarını söyledi. Kemaloğlu, "Adana, Ağrı, Bingöl, Diyarbakır, Erzurum, Sakarya, Ankara Sincan, Van ve Yozgat illerinde bulunan dokuz adet kombinamızda hazırlıklarımızı tamamladık. Kurban Bayramında hayvanını Et ve Süt Kurumuna canlı olarak satmak isteyen besicilerin bu kombina müdürlüklerine başvurmaları yeterli olacak. Yetiştiricilerimizin mağdur olmamaları için her türlü tedbir alındı" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...