Avusturyalılar Türkiye'yi AB'de istemiyor

/ Kaynak: DHA
Avusturyalılar Türkiye'yi AB'de istemiyor

GÜNDEM Haberleri  / DHA

ÖGFE tarafından yapılan bir ankette Avusturyalılar'ın 4'te 3'ünün üçünün, Türkiye'nin AB üyeliğine karşı oldukları sonucu çıktığı belirtildi.

Avrupa Siyaseti için Avusturya Derneği (ÖGFE) tarafından yapılan bir ankette Avusturyalılar'ın 4'te 3'ünün üçünün, Türkiye'nin Avrupa Birliği (AB) üyeliğine karşı oldukları sonucu çıktığı belirtildi. nbsp;Çarşamba günü AB Komisyonu birliğin İlerleme Raporunu sundu. Avusturya'nın AB ile ilişkileri için çalışmalar yapan bir kuruluş olan ÖGFE Genel Sekreteri Paul Schmidt komisyona verilen raporları hakkında açıklamalarda bulundu. Schmidt, "Yaptığımız araştırmalarda Avusturya halkı AB'nin genişlemesine karşı olduğunu beyan etmiştir" dedi. nbsp;Yapılan ankette birliğe üyelik için başvuran Balkan ülkelerinin birliğe üye olmalarının istenmediği ortaya çıktı. Anketin en dikkat çekici yanı ise Türkiye'nin birlikte istenmeyen ülkeler sıralamasında başı çekmesi oldu. Avusturyalıların Yüzde 72'si "Türkiye'yi AB'de istemiyorum" dedi. Ankete katılanların Yüzde 15'i Türkiye'nin üyeliğine olumlu bakarken, yüzde 10'u "Farketmez" yanıtını verdi. nbsp;AB üyeliği için Sırbistan'a yüzde 62, Bosna Hersek'e ise yüzde 56 oranında "Hayır" yanıtı verildi. "AB'nin genişlemesi sizce ne kadar önemli?" sorusuna Avusturyalıların sadece yüzde 8'i "Çok önemli" derken, yüzde 16'sı "önemli", yüzde 42'si "Az önemli", yüzde 32'si "Hiç önemli değil" yanıtını verdi. nbsp;AB Komisyonuna sunulan anket sonuçlarında Türkiye, Sırbistan, Bosna Hersek, Makedonya, Karabağ, Kosova ve Arnavutluk'un birliğe katılımlarının istenmediği ortaya çıktı. Bu ülkelerle müzakerelerin devam edilmesine ise yüzde 86 oranında "Evet" denildi.
GÜNDEM
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...