Egemen Bağış'tan AB'ye 'ilerleme raporu' eleştirisi

/ Kaynak: CHA
Egemen Bağış'tan AB'ye 'ilerleme raporu' eleştirisi

GÜNDEM Haberleri  / CHA

Bağış, 'AB bugün ilerleme raporunu yayınlayacak. Bizim bayramımızda yayınladığı için ben sonrasına kadar raporla ilgili yorum yapmama kararı aldım.' dedi.

Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen Avrupa Ticaret ve Sanayi Odaları Birliği (EUROCHAMBRES) Ekonomik Forumu'na Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Avrupa Ekonomik ve Sosyal Komite Başkanı Henry Malosse, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, EUROCHAMBRES Başkanı Alessandro Barberis, EUROCHAMBRES üyesi 43 ülkenin Odalar Birliği Başkanları, akademisyenler ve düşünce kuruluşu temsilcileri katıldı. Forumda konuşan Egemen Bağış, Türkiye'nin büyümeye devam ettiğini söyledi. Bağış, "Birtakım demokrasi dışı hareketlerle, bir takım gösterilerle Türkiye'nin itibarını zedeleyen çevrelerin şunu çok iyi bilmesi lazım. Her demokrasi dışı hareket Türkiye'yi daha fazla demokrasiye susayan, demokrasiye iştahı kabaran ülke haline getirmektedir. Çünkü fırtınalar ağaçların daha fazla derinlere kök salmasını sağlar." ifadelerini kullandı. Türkiye'nin açıkladığı demokrasi paketiyle demokrasi konusundaki kararlılığını ortaya koyduğunu ifade eden Bağış, şunları kaydetti: "Bu ülke tarihinin en şeffaf dönemini yaşamaktadır. Ama sorunlarımız yok değildir. Avrupa Birliği bugün ilerleme raporunu yayınlayacak. Israrımıza rağmen bizim bayramımızda yayınladığı için ben bayram sonrasına kadar raporla ilgili yorum yapmama kararı aldım."
GÜNDEM
Kaynak: CHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...