Güler, 'Kürtçe selam versek bir şey mi olur'

Güler, 'Kürtçe selam versek bir  şey mi olur'

GÜNDEM Haberleri

İçişleri Bakanı Muammer Güler, 'Cumhuriyet tarihinde buraya gelip, size Kürtçe selam verebilen bir insanı bu memleket çok bekledi' dedi.

İçişleri Bakanı Muammer Güler, "Doğu'nun ruhunu bilmeden, bu bölgedeki insanları anlamadan siyaset yapmak bir şeye yaramıyor" dedi. Kimse Yok Mu Derneği'nin düzenlediği 'Kurban ve Kardeşlik' programına katılan İçişleri Bakanı Muammer Güler, kurban eti dağıtmak için Mardin'e gelen iş adamı ve gönüllülere teşekkür etti. Güler: "Cumhuriyet tarihinde buraya gelip size Kürtçe selam verebilen bir insanı bu memleket çok bekledi. Ne oldu, ne var yani. Kürtçe selam versek ne olur, Arapça size 'hoş geldiniz' desek ne olur. Türkmen'i, Kürd'ü, Arab'ı, Süryani'si, Yezidi'si, Keldani'si, Rum'u, Ermeni'si hepsi birlikte Mardin, hepsi birlikte Türkiye. Eğer Türkiye'ye buna yayabilsek sorunu büyük bir ölçüde halletmemiz mümkün." Özellikle son süreçte huzurun ne manaya geldiğini çok iyi bildiklerini belirten Güler şöyle konuştu: "Belki bu huzur ortamının bozulmasını isteyenler de var. Bir elimiz demokrasi talebinde, bir elimiz silahta olmaz. Demokrasinin siyasi mücadelenin meşru ortamı var. O meşru ortam içerisinde herkes gelsin her şeyi söyleyebilsin. Değerlerimizi yaşasak ne olur. Herkes bildiği gibi giyinse ne olur, inandığı gibi yaşasa ne olur."
911 KM DUVAR?ÖRÜLÜR?MÜ?

Daha sonra Mardin'in Dargeçit, Midyat ve Ömerli ilçelerinde vatandaşlarla bayramlaşan Güler'e gazeteciler Suriye sınırına istinat duvarı örülmesi konusunu sordu. Güler şunları söyledi: "Orada yapılan duvar, bir mayınlı alandan vatandaşların can ve mal güvenliğini korumaya yönelik bir duvardır. Konu yanlış intikal ettiriliyor. Suriye ile arada duvar olur mu? 911 kilometrelik bir sınırda duvarla başa mı çıkılır? Bu konuda şikayet edenler farklı bir takım algılar oluşturmaya çalışıyor."


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...