İngiltere'de 'maymun' tartışması

İngiltere'de 'maymun' tartışması

SPOR Haberleri

İngiltere Milli takım menajeri Roy Hodgson'ın, Polonya maçının devre arasında bir oyuncusunu maymuna benzettiği ileri sürülüyor.

İngiltere Milli takım menajeri Roy Hodgson 'ın, Polonya maçının devre arasında bir oyuncusunu maymuna benzettiği ileri sürülüyor. Hodgson ise basit bir esprinin büyütüldüğünü söyledi. İngiltere, Dünya Kupası Elemeleri'ndeki son maçında Polonya ile karşılaştı. Sahadan 2-0 galip ayrılan İngiliz Milli Takımı, Brezilya'ya doğrudan gitmeye hak kazandı. Ancak Ada basınının gündeminde başka bir konu vardı. İddialara göre golsüz sonuçlanan ilk yarı sonrası, Hodgson devre arasında oyuncularına taktik verirken, Ada'da çok bilinen maymun-astronot örneğini kullandı. nbsp;
nbsp;
Kanat oyuncusu Andros Towsend'in daha fazla topla buluşmasını isteyen Hodgson, diğer oyuncularına "Maymun'u besleyin" diye seslenince, kendisini bir anda ırkçılık suçlamalarının hedefinde buldu.

"Maymun" benzetmesinin bir espiri olduğunu ve hiçbir oyuncunun buna alınmadığını ifade eden Hodgson, "Başarımızın keyfini çıkarmamız gerekirken uğraştığımız şeylere bakın... Oyuncularım ve ben medyaya çok kızgınız" dedi.

İngiltere Futbol Federasyonu Başkanı Greg Dyke da Roy Hodgson'a destek verdi.

Hodgson'ın milli takımdaki başarılarından ötürü desteklenmesi gerektiğine dikkat çeken Dyke, İngiliz teknik adamın gerekli açıklamayı yaptığını belirtti. Söylemin ırkçı olmadığını savunan Dyke, bu durumun takım içinde huzursuzluk yaşatmadığını ifade etti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...