Yaşı küçük yükü büyük, dünyayı kaldıracak

Yaşı küçük yükü büyük, dünyayı kaldıracak

SPOR Haberleri

21 yaşındaki Avrupa ve Akdeniz Oyunları şampiyonu milli halterci Ayşegül Çoban, kariyerinde ilk defa Dünya Şampiyonası'nda podyuma çıkacak.

Milli halterci Ayşegül Çoban, Polonya'da yapılacak Dünya Halter Şampiyonası'nda, kariyerinin ilk Dünya Şampiyonası deneyimini yaşayacak. Yıldızlar ve gençler kategorisinde Avrupa şampiyonlukları, büyükler Avrupa ikinciliği ve üçüncülüğü bulunan son Akdeniz Oyunları şampiyonu 21 yaşındaki Çoban, şampiyonada 53 kiloda mücadele verecek.Haltere 2005 yılında Konya'da kaldığı yurttaki beden eğitimi öğretmeninin teşvikiyle başladığını belirten Ayşegül Çoban, "8 yıldır halter yapıyorum. Ağırlığımla aramda bir sorun yok, hiç olmadı. Bir kadın olarak bu sporun dezavantajını hiç yaşamadım" diye konuştu.
BENİM İÇİN DENEYİM OLACAK
Başarı kazandıkça çevresindekilerin de bu sporu kabullendiğini anlatan Çoban, "Dünya Şampiyonası için nisan ayından beri kamptayım. O kadar çok çalıştım ki umarım emeklerimin karşılığını alırım. Bu yıl katıldığım hiçbir müsabakada madalyayı ıskalamadım. Benim için büyük deneyim olacak. Elimden geleni yapacağım. Altın madalya kazanmayı çok istiyorum" dedi. Ailesi başta olmak üzere öğretmenleri, yurttaki arkadaşları ve antrenörlerinin kendisine çok destek olduğunu vurgulayan Çoban, "Takım arkadaşlarımın da desteği çok büyük. Tek başımıza gelmedik buralara. Yeni federasyon başkanımız Tamer Taşpınar da elinden ne geliyorsa yapıyor. Destek veren herkese çok teşekkür ediyorum. Umarım beklentileri boşa çıkarmam" ifadelerini kullandı.
Bu arada Türkiye Polonya'da yapılacak Dünya Halter Şampiyonası'na 5'i kadın, 9 sporcuyla katılacak. Bayanlarda Ayşegül Çoban (53 kilo), Hatice Demirel (63 kilo), Sümeyye Kentli ve Assiya İpek (69 kilo), Figen Kaya (75 kilo), erkeklerde İsmet Algü (56 kilo), Bünyamin Sezer ve Ekrem Ağıllı (69 kilo), Nezir Sağır (94 kilo) podyuma çıkacak.


MADALYA AVCISI

Bu yıl katıldığı bütün turnuvalardan madalya ile ayrılan Ayşegül Çoban, Polonya'da da iddialı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...