Bekir Bozdağ, 'TBMM bütün kadınlarımızın temsil edildiği bir yer'

/ Kaynak: İHA
Bekir Bozdağ, 'TBMM bütün kadınlarımızın temsil edildiği bir yer'

Politika Haberleri  / İHA

Yozgat'ta Şehirlerarası Otobüs Terminali ve 424 dairelik toplu konut temel atma törenine katılan Bekir Bozdağ burada bir konuşma yaptı.

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, "TBMM başı açık olanının da başı örtülü olanının da bütün kadınlarımızın temsil edildiği bir meclistir. Her Türk kadını seçildiği zaman isteği kıyafetle meclise gelmeye oradaki çalışmalara katılmaya hak kazanmış olur. O bunun hakkıdır onu engelleyecek hiçbir düzenleme hukukumuzun içinde yoktur" dedi. nbsp;Bozdağ, demokratikleşme paketinin içerisinde, kamuda çalışanların çalışma hakkını engelleyen, insanlar arasında ayrımcılık yapan çağ dışı bir anlayışı da ortadan kaldırdıklarını belirterek, "Öyle bir kılık kıyafet yönetmeliği vardı ki erkeklerin bıyığını nerden nasıl kesileceğine, kadının ayakkabı topuğunun nasıl olacağına, makyajın ne özellikte olacağına, eteğin boyuna, saçın düzenine, pantolonun yapısına karışan, selamın nasıl vereceğini tarif eden bir yönetmelik var. Ne yaptık, kaldırdık. Dedik ki bu ülkenin kamusunda herkes isteği kıyafette gelip çalışacaktır. Kadın başörtülü çalışmak istiyorsa onlarda bu ülkenin evladı gelip çalışacaktır. Öbürü de çalışacaktır, devlet hiçbir ayrımcılık yapmayacaktır dedik kararı aldık ve Bakanlar Kurulu karasında yayınladık yürürlüğe girdi. Şimdi CHP'nin sesi çıkmadı, acaba neden sesi çıkmıyor dedim. Çünkü millet bunu istiyor, milletin istediğini açıktan karşı çıkamaz ki, acaba dedim el altından birilerine dava mı açtırıyor falan diye bazı yandaş STK'lara dava açtırdılar. Ama yetmedi bunu CHP'den bir milletvekiline de bu yönetmeliğin iptali için dava açtı. Bir yandan seçim zamanı başörtüsü dağıtıyorlar, seçime yakın olduğu zaman çarşaf giyen hanımefendilere, başını örtenlere rozet takıyorlar. Öte yandan aman muhafazakar ailelere giderken yanınızda mutlaka başörtülü bir hanım bulundurun, başörtülü hanım yoksa çantanıza eşarp koyun, içeri girerken başınızı bağlayın, çıkarken geri çıkarın diye takiyye siyasetti öneriyorlar. Çözersek bunu ancak biz çözeriz diyorlar. Biz sizin de sahibiniz diyorlar ama çözüm adım atılınca onu mahkemeye taşıma konusunda tereddüt etmiyorlar. Ben Kılıçdaroğlu'na eğer bu davaya CHP karşıysa çıkıp demeli ki 'Bu vekilin açtığı dava şahsi davasıdır, CHP bu davanın arkasında değildir. Biz hürriyetten eşitlikten, haktan ve adaletten yanayız' diye açıklama yapması lazım. Yapmazsanız o zaman bu sizin açtırdığınız sizin davanız sayılır. Öyle bir dava olur dedim. Kılıçdaroğlu'ndan gelmedi ama bazı milletvekilleri Twitter üzerinden bu bizim davamızdır onun adına cevap gönderdiler" dedi. nbsp;

"TBMM BAŞI AÇIKLARIN DA BAŞI ÖRTÜLÜLERİN DE MECLİSİDİR"
CHP'lilerin toplanıp, 'acaba milletvekillerinden bir tanesi yarın parlamento açıldığında meclise başını kapatarak gelirse ne yapacağız' diye kara kara düşündüklerini söyleyen Bozdağ, "Ne yapacağınız diye gazeteler yazıyor, ben inanamadım, bunun neyini düşüneceksin sen. Meclise bir milletvekili böyle gelirse bunun düşünülecek bir yönü yok, meclise öyle gelmesini engelleyen anayasa hükmü yok, iç tüzük hükmü var mı? Yok. Hiçbir engel yok bir tanesi böyle bir tercihte bulunduğu zaman yapacak bir şey de yok. Kara kara düşünecek bir şey de yok. Saygı duyacaksın takdir edeceksin, doğru olan neyse kişi neyi tercih ediyorsa onu yapabilir. Biz buna saygılıyız diye açıklama yapacaksın. O zaman peki Merve hanımın başına niye bunlar geldi diye soruyorlarmış. Sayın Merve Kavakçı meclise geldiği zaman 95 seçimlerinden sonra iç tüzükte başörtülü meclise gelmeyi yasaklayan bir hüküm var mıydı yoktu. O zaman mecliste merhum Ecevit, 'bura devlete meydan okuma yeri değil' diye millete meydan okumuş adeta, bu kadına haddini bildirin diye Türkiye'nin bütün kadınlarına hakaret eden bir yaklaşım ortaya koymuştur. O günün parlamentosu içinde bazı milletvekilleri buna karşı durmuşlar, mücadele etmişler, ama diğer kısmı bunu sineye çekmiş. Diyorlar ki meclisin teamülü var geleneği var. Yahu meclisin yanlışları hiçbir zaman geleneği olamaz, teamülü olamaz. Meclise gelmesini engelleyecek herhangi bir şey iç tüzükte de yok, Anayasada da yok hiçbir yerde yok. TBMM başı açık olanının da başı örtülü olanının da bütün kadınlarımızın temsil edildiği bir meclistir. Her Türk kadını seçildiği zaman isteği kıyafetle meclise gelmeye oradaki çalışmalara katılmaya hak kazanmış olur. O bunun hakkıdır onu engelleyecek hiçbir düzenleme hukukumuzun içinde yoktur. Ama CHP şimdiden karara kara düşünüyor. Kara kara düşünmeyin çünkü 95'teki meclis de yok şuanda böyle bir şey yapıldığı zaman kafasını önüne eğip bekleyecek bir mecliste yok. O günde başka bugünde başka. Hamdolsun Türkiye her alanda iyi anlamda değişiyor, değişecektir" ifadelerini kullandı. Konuşmaların ardından Akdağmadeni Belediyesi tarafından yaptırılan Şehirlerarası Otobüs Terminali ve TOKİ konutlarının temeli atıldı.

Politika
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...