BAŞA DÖN

Türkiye Gazetesi

Anasayfa > Haber > Ağzımzın tadı

Ağzımzın tadı


Kakaolu bisküvili pasta MALZEME: 125 gr. katıyağ, 2 çorba kaşığı un, 2 çorba kaşığı nişasta, 1 kg. süt, 9 çorba kaşığı tozşeker, 4 çorba kaşığı kakao, 1 tatlı kaşığı kahve, bir paket kakaolu bisküvi ve bir paket yulaflı bisküvi.



Kakaolu bisküvili pasta MALZEME: 125 gr. katıyağ, 2 çorba kaşığı un, 2 çorba kaşığı nişasta, 1 kg. süt, 9 çorba kaşığı tozşeker, 4 çorba kaşığı kakao, 1 tatlı kaşığı kahve, bir paket kakaolu bisküvi ve bir paket yulaflı bisküvi. Üzeri için: Dövülmüş fındık veya kavrulmamış Antep fıstığı. HAZIRLANIŞI: Yağı eritip, devamlı karıştırarak unu ilave edin. Pembeleşene kadar kısık ateşte kavurun. Nişastayı ekleyin. 2-3 dakika sonra şekeri, sütü, kakaoyu ve kahveyi ilave edin. Birkaç dakika sonra tencereyi ateşten alın. 7-8 dakika çırpın. Bir kakaolu bisküviyi pudinge bulayın. Uzun bir tepsiye dik olarak yerleştirin. Yulaflı bisküviye de aynı işlemi uygulayın. Kakaolu bisküvinin yanına yerleştirin. Bu işlemi yulaflı ve kakaolu bisküviler bitene kadar tekrarlayın. Kalan pudingi bisküvilerin üzerine dökün. Son olarak dövülmüş fındık veya Antep fıstığı serpin. Buzdolabında birkaç saat beklettikten sonra servis yapın. Afiyet olsun...
 
 
  • Piyasalar

    Fark %
  • 109156
    % 1.14
  • 3.8206
    % -0.38
  • 4.5076
    % 0.05
  • 5.1028
    % -0.67
  • 153.399
    % -0.43
 
 
 
 
 
KAPAT