Jelena Jankovic, 'Ağabeyim sağolsun'

Jelena Jankovic, 'Ağabeyim sağolsun'

SPOR Haberleri

İstanbul'a yapılacak olan WTA Sezon Sonu Finali'ne katılmayı kılpayı başaran Sırp tenisçi, başarısının mimarı olarak ağabeyini gösterdi.

İstanbul'da bu yıl son defa yaşanacak büyük tenis heyecanı için geri sayım başladı. Sezon Sonu Turnuvası TEB BNP Paribas WTA Şampiyonası'nın başlamasına 2 gün kala Sırpların başarılı tenisçisi Jelena Jankovic muhabirimiz Murad Tamer'in sorularını cevapladı. Abonesi olduğu sezon sonu şampiyonalarına son 2 senedir yaşadığı sakatlıkların da etkisiyle katılamayan 28 yaşındaki sporcu, bu defa şanssızlığını kırdı ve İstanbul'da kendisini gösterme şansı yakaladı. Jelena'nın son 2 senedir gösterdiği performansla basamakları hızla çıkarak WTA Şampiyonası'na katılması İstanbullu tenisseverleri çok memnun edecek. Çünkü başarılı tenisçi hırslı oyun yapısının yanı sıra, yeri geldiğinde topu yakalayabilmek için raketi fırlatmak, uzun ralliler sonucu sayı kazandığında takla atmak gibi çılgınlıkları sıkça yapan bir oyuncu. İşte Sırp raketin kendi ağzından yeniden en iyi 8 ismin arasında yer almasını sağlayan son 2 yılın özeti:

Bir dönem Grand Slam'lerin en istikrarlı oyuncusuydun ve dünya 1 numarasına kadar yükseldin. Ancak daha sonra ciddi bir bocalama yaşadın. Şimdi ise yeniden eski günlerini hatırlatıyorsun. Sendeki bu değişimin sebebi ne?
"Bu soruya cevabım çok basit olacak; Ağabeyim... İki sene önce antrenörümle yolarımı ayırdım. Şimdi beni ağabeyim Marko çalıştırıyor. Onunla çalışmaya başladıktan sonra her şey daha da kolaylaştı. Marko bütün olumlu ve olumsuz yönlerimi benden bile daha iyi biliyor. Hatalarımı gidermem ve kendimi geliştirmem için tam anlamıyla kendini adadı. Hayatımda verdiğim en iyi karar Marko ile çalışmayı seçmekti. Onunla geçmişte çok oynardık ama antrenörlüğümü yapabileceğini hiç konuşmamıştık. Bocaladığım dönemde beni kurtardı. Önce sıralamada yükselmeye başladım. Daha sonra ilk 10'a girdim ve şimdi de 7'nciyim. nbsp;Çok istediğim sezon sonu şampiyonasında yarışacağım. Bunun mutluluğunu tarif edemem."


Marko neleri değiştirdi? Hangi konularda sana yardım etti ve kısa sürede yeniden dünyanın zirvesine tırmandın?
"Öncelikle çok daha sağlıklı bir yaşam tarzına sahip olmamı sağladı. Bunun sayesinde daha önce yaşadığım basit sakatlıklardan kurtulmaya başladım. Bu durum kendime güvenimi arttırdı. Yeniden kendimi geliştirmek ve zorlamak için zaman ve sağlık bulmuştum. 'Tekrar ilk 10'a gireceksin' dedim ve bu gerçekleşti."


İstanbul'a daha önce gelmiş miydin?
"2011'de özel bir turnuva için gelmiştim ancak sadece 2 gün kaldım. Gezmeye vakit bulamadım. Ama bu defa turnuva bitince tarihi yerleri gezeceğim. Çünkü arkadaşlarım son 15 gündür sürekli görmem gereken yerleri anlatıp duruyor. Ben de bir liste yaptım. Ayrıca İstanbul'daki tunuvaları son 2 sezondur televizyondan izliyordum. Dünyanın en iyilerinin boy gösterdiği bu turnuvaya katılmak için kendime söz vermiştim. Daha önce sezon sonu turnuvalarına hep katılıyordum ama son 2 sene yoktum ve çok üzülmüştüm. Çünkü İstanbul'daki atmosfer gerçekten muhteşemdi."


İstanbul seyircisinin seni seveceğinden şüphem yok. Sana bu turnuvada başarılar diliyorum.
"Teşekkürler. Umarım severler çünkü ben de onların karşısına çıkacağım için çok heyecanlıyım..."


nbsp;Jelena Jankovic, 'Ağabeyim sağolsun'
SEYİRCİ BİR HARİKA
Türk seyircilere övgüler yağdıran Jelena, "Televizyonda bile bu coşkuyu anlamıştım şimdi canlı olarak yaşayacağım" dedi.


nbsp;Jelena Jankovic, 'Ağabeyim sağolsun'
HEDEFİ 1 NUMARA
Yeniden 1 numaraya yükselmek istediğini de belirten Sırp tenisçi, "İstanbul'da en az yarı finale kalmak istiyorum. 1 numaraya yükselmek için bu çok önemli bir adım olacak" diye konuştu.

İstanbul'da kolay maç yok
Jelena Jankovic, dünya 1 numarası son şampiyon Serena Williams'la karşılaşma ihtimalinden daha çok çıkacağı ilk maçı düşündüğünü söyledi. Sırp raket, "Kiminle karşılaşırsanız karşılaşın her zaman en zoru ilk maç olmuştur. Şu anda tek düşüncem ilk maçımı kazanmak. Eğer Serena Williams ya da Azarenka ile karşılaşırsam da elimden gelenin en iyisini yapacağım. Yine de İstanbul'da hiç bir maç kolay olmayacak. Çünkü dünyanın en iyi tenisçileri burada yarışacak. Bu yüzden sıralamadaki yerin hiç bir önemi yok. En çok isteyen, en çok çalışan kazanacaktır" dedi.

ÖZEL nbsp;RÖPORTAJ
MURAD TAMER
FOTOĞRAFLAR: ALİ KEMERTAŞ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...