Hoffenheim-Bayer Leverkusen maçı tekrarlanacak mı

Hoffenheim-Bayer Leverkusen maçı tekrarlanacak mı

SPOR Haberleri

Hoffenheim-Bayer Leverkusen karşılaşmasında Kiessling'in dışarı vurduğu topa gol kararı verilmesinin yankıları sürüyor.

Mağdur takım Hoffenheim, karşılaşmanın tekrar edilmesi için Almanya Futbol Federasyonu'na başvurdu. Bundesliga'nın 9. haftasının açılış maçında Hoffenheim ile Bayer Leverkusen arasında oynanan karşılaşmada Kiessling'in 70. dakikada yaptığı kafa vuruşunda top, yan ağlardan içeri girmiş ve hakem Felix Brych, büyük bir yanılgıya düşerek gol kararı vermişti.
Karşılaşmanın Leverkusen'in 2-1 üstünlüğü ile sona ermesinin ardından Almanya Futbol Federasyonu durumdan duyduğu rahatsızlığı dile getirirken, konuyla ilgili olarak FIFA'dan görüş alınacağını duyurmuştu. Zira 1994 yılında Bayern Münih ile Nürnberg arasında oynanan maçta Helmer'in dışarı vurduğu topta karşılaşmanın hakemi ağları yırtık zannetmiş ve pozisyonda gol kararı vermişti. Almanya Futbol Federasyonu maçı tekrarlatırken, FIFA bu kararın hakem hatası olarak kabul edilmesi gerektiğini ve bir daha maç tekrarı uygulaması yapılmamasını istemişti. Ancak FIFA'nın daha önce yaşanan benzer durumdaki yaklaşımına karşın; Hoffenheim maçın tekrarı için Almanya Futbol Federasyonu'na başvuruda bulundu. Leverkusen kulübü ise haksız bir golle karşılaşmayı kazanmış olmalarından ötürü rahatsız... Kulübün Sportif Direktörü Rudi Voller, maçın tekrarına itiraz etmeyeceklerini ancak tekrarın son 20 dakikayı kapsamasını istediklerini belirtiyor. Völler bununla birlikte Almanya Futbol Federasyonu'nun alacağı her türlü karara saygı göstereceklerini dile getirdi. (ntvspor)

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...