Albaylar Hakkari'de yol kesti

Albaylar Hakkari'de yol kesti

GÜNDEM Haberleri

Yüksekova'da düğün konvoyunun önüne geçen komutanlar geline inek almadan yolu açmadı.

Teröristlerce son 2 yılda 9 asker ile 2 geçici köy korucusunun şehit olduğu Hakkari'nin Yüksekova ilçesine bağlı Yeşiltaş köyünde, 2 yıl aradan sonra ilk defa sazlı sözlü düğün yapıldı. Aynı gün dünyaevine giren Ercan ve Sinan Çoruh kardeşler için köyde düzenlenen düğün törenine 7. Hudut Alay Komutanı Albay Cemalettin Doğan ile 3. Taktik Piyade Tümen Komutanlığı Kurmay Başkanı Albay Mehmet Yılmaz ve bölgedeki komutanlar katıldı. Bir gelini Yüksekova ilçesinden getiren düğün konvoyunu köyün girişinde durduran Doğan ve Yılmaz, araçların köye geçişi için sağdıçla pazarlık yaptı. Sağdıçla uzun süren pazarlık sonucu hediye olarak "inek" sözü alan Doğan ve Yılmaz, araçtan inen gelin Hüsna Genç'i tebrik ederek, sağdıçtan aldıkları ineği geline hediye etti. Komutanlar, gelin Hüsna Genç'e Türk bayrağı da hediye ederek, mutluluk diledi. Albay Doğan'dan aldığı Türk bayrağını öpen gelin Hüsna Genç de mutlu günlerinde kendilerini yalnız bırakmayan komutanlara teşekkür etti. Daha sonra konvoyla düğün alanına geçen Doğan ve Yılmaz, köylülerin halay çektiği düğünde çiftlerin mutluluğuna ortak oldu. Halaya kalkan gelinlere birer altın hediye eden Albay Cemalettin Doğan, "İnşallah bir daha şehit haberi duymayacaksınız. Bu huzur devam edecek" dedi.

SIKI PAZARLIK
Gelin konvoyunun önünü kesen komutanlar, sağdıç ve dağmadın babası ile pazarlık yaptı. Pazarlık neticesinde sağdıçtan bir inek alan komutanlar, ineği geline hediye etti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...