BAŞA DÖN

Türkiye Gazetesi

Anasayfa > Haber > AĞZIMIZIN TADI

AĞZIMIZIN TADI

Helva-i Hakani MALZEME:3.5 çorba kaşığı katıyağ, 1/2 kg. pirinç unu, 1.5 su bardağı süt, 2 su bardağı süt, 2 su bardağı tozşeker, yarım su bardağı iç badem.



Helva-i Hakani MALZEME: 3.5 çorba kaşığı katıyağ, 1/2 kg. pirinç unu, 1.5 su bardağı süt, 2 su bardağı süt, 2 su bardağı tozşeker, yarım su bardağı iç badem. HAZIRLANIŞI: Bir tencerede yağı eritin. Üzerine pirinç ununu ilave edin. Un, yağın içinde pembeleşinceye kadar tahta kaşıkla devamlı karıştırın. Şerbet için: Sütü başka bir tencerede kaynatın. Tozşekeri ilave edip karıştırın. Ocaktan aldıktan sonra kavrulmuş pirinç ununu üzerine dökün. İki dakika karıştırıp, bir tepsiye alın. Üzerine iç bademleri şekilli olarak dizin. Bademli helva soğuduktan sonra baklava dilimleri şeklinde kesip, servis yapın. Afiyet olsun...
 
 
 
 
 
 
 
KAPAT