Başbakan Erdoğan'dan Fidan ve Özel'e destek

/ Kaynak: İHA
Başbakan Erdoğan'dan Fidan ve Özel'e destek

GÜNDEM Haberleri  / İHA

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel ve MİT Müsteşarı Hakan Fidan'a sahip çıktı

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel ve MİT Müsteşarı Hakan Fidan'a sahip çıktı. ABD basınında yer haberlerle sert eleştirilere maruz kalan Fidan'a sahip çıkan Başbakan Erdoğan, "Biz memnun olduğumuz bürokratımıza, memnun olduğumuz teknokratımıza kusura bakmasınlar sonuna kadar sahip çıkarız ve onun icazetini de birilerinden almayız" dedi. nbsp;Partisinin grup toplantısında konuşan Başbakan Erdoğan, Türkiye'de 79 senede 6 bin 100 kilometre bölünmüş yol yapıldığını söyledi. Hükümetleri döneminde 11 yıl içerisinde 17 bin kilometre yol yaptıklarının altını çizen Başbakan Erdoğan, CHP'ye göndermede bulunarak, "Demek ki bunlar bu yolları takip edemediler herhalde. Takip etselerdi biz orada çok çalı çırpı topladık. Orada biz makineli filan çok temizledik. Bilsinler bunları. Yoksa bu yolları yapamazsınız. Çalı çırpının olmadığı yer yok onların arasında bu yollar geçti. Ama ihtiyaçları yok bunların. Bizim ise ihtiyacımız var. İnşallah önümüzdeki 10 yıl boyunca Türkiye'yi milletimizi, Cumhuriyetimizi büyütmeye devam edecek, nice hizmetlerle ülkemize yücelteceğiz" dedi.


"2014 YILINDA MALİ DİSİPLİNDEN TAVİZ VERMEYECEĞİZ"
Cumhuriyetin kuruluşunun 100. Yıl dönümünü olan 2023 yılını çok farklı bir şekilde kutlayacaklarını kaydeden Erdoğan, Türkiye'nin 2023 yılında dünyanın en büyük 10 ülkesinden biri olma gururunu hep birlikte yaşanacağını sözlerine ekledi. Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in 2014 bütçesini Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu'na sunacağını dile getiren Başbakan Erdoğan, AK Parti olarak 12. Bütçelerini hazırladıklarını söyledi. Aralık ayı sonuna kadar bütçeleri müzakere ederek yasalaştıracaklarını belirten Erdoğan, 2014 yılında iki seçim olmasına rağmen mali disiplinden taviz vermeyeceklerinin altını çizdi.


"TÜRKİYE'NİN İMAJINI SARSMAYA YÖNELİK ÇABALARA RAĞMEN TURİZM GELİRİMİZ ARTTI"
2002 yılında Türkiye'nin toplam turizm gelirinin 8.5milyar dolar olduğunu anımsatan Başbakan Erdoğan, konuşmasına şöyle devam etti: "2012 yılında gelen ziyaretçi sayısı ise 13 milyon kişiydi. 2012 yılında turizm gelirini 26 milyar dolara, gelen turist sayısını ise 32 milyon kişiye ulaştırdık. 2013 yılının ilk 8 ayında da Türkiye turizmde çok önemli bir başarıya imza attı. 2012 yılının ilk 8 ayında turizm gelirini 16 milyar dolardı.2013 yılının ilk 8 ayında ise gelirimiz 19 milyar dolara ulaştı. Geçen yıl ilk 8 ayda 22 milyon turist ziyaret etmişti, bu yıl ise yüzde 11'lik artışla 24 milyon turist ülkemizi ziyaret etti. Dünya turizm örgütünün ilk 8 aylık raporuna göre Türkiye, Tayland ve Hong Kong'un ardından turizm gelirini dünyada en çok arttıran üçüncü ülke oldu. Turizmi baltalaya özelliklede Türkiye'nin imajını sarsmaya yönelik çabalara rağmen turizm gelirimiz çok ciddi bir artış kaydederek bütün girişimleri, bütün tuzakları alt üst etmiş oldu. Bakın Mardin… Bu ilimiz pek turist filan görmezdi ama bu bayramda Mardin ilimizin otelleri neredeyse tamamen doluydu. Eğer terör doğu illerimizde sıkıntı meydana getirmeyecek olursa buralara turistimiz daha fazla girecektir. Yatırımlar daha fazlasıyla oralarda kendisini gösterecektir. Bütün bu büyük başarının ardında ülkemiz ve milletimiz için inanıyorum ki gayret gösteren parlamentomuz ve bürokratlarımız var. Hepsini huzurlarınızda tebrik ediyorum ve alkışlıyorum."


"TSK'NIN DA DÜŞÜNCELERİNİ ALIRIZ AMA NİHAİ KARARLARI BİZ VERİRİZ"
Demokratikleşme Paketiyle ilgili olarak açıklanan maddelerin yasama organı tarafından ele alacağı bütün maddeleri toplu olarak süratle TBMM'ye göndereceklerini vurgulayan Başbakan Erdoğan, paketin yasalarla adımı atılacak maddelerin süratle çıkarmakta kararlı olduklarının altını çizdi. Bakanlar Kurulu olarak askerliğin kısaltılmasıyla ilgili süreci Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç'ın açıkladığını hatırlatan Başbakan Erdoğan, zorunlu askerlik süresinin 15 aydan 12 aya indirildiğini ve yedek subaylığın ile kısa dönem askerliğin aynen devam edeceğini dile getirdi. Erdoğan, "Biz ilgili kurumlarımızın askerlikle ilgili olan bölümde tabiî ki TSK'nın da düşüncelerini alırız. Nihai kararı ise Bakanlar Kurulu olarak biz veririz. Aynı şey diğer kurumlarla ilgilide öyledir. Bu yargıyla ilgiliyse yine ilgili bütün kurumların düşüncelerini alırız ama nihai kararı yine hükümet olarak biz veririz. Yani bunun üslubu ve çalışma şekli budur. Fakat bunu kaşımaya, bunu kurcalamaya çalışan demokrat göründüğü halde demokrasi karşıtı tavırlar içerisinde olan Türkiye'de bir siyaset anlayışı var. Bu siyaset anlayışını görmemezlikten gelmek mümkün değil. Yeri geldiği zaman 'siz yetkilerinizi niye birileriyle paylaştınız' diyenler çıkar. Onu bize söylemeyen onu geçmişteki siyasilere söyleyin. Biz yetkimizi gayet iyi biliyoruz ve yetkimiz neyse bu yetkimizi de hukuk içerisinde en ideal içerisinde kullanmanın gayreti içerisindeyiz" dedi.


"MİT MÜSTEŞARIMIZIN SONUNA KADAR ARKASINDAYIZ"
Türkiye'de kurumları zan altında bırakma gayreti içerisine girenlerin olduğunu sözlerine ekleyen Başbakan Erdoğan, konuşmasına şöyle devam etti: "MİT Müsteşarımızla uğraşılıyor. Kim uğraşıyor MİT müsteşarımızla dikkat edin. Bunlar çok önemli. İçeriden de uğraşanlar var dışarıdan da uğraşanlar var. Biz memnun olduğumuz bürokratımıza, memnun olduğumuz teknokratımıza kusura bakmasınlar sonuna kadar sahip çıkarız ve onun icazetini de birilerinden almayız. Bir şikayet varsa değerlendiririz o zaman gereğini yaparız. Aynı şekilde Türk Silahlı Kuvvetlerimizle de son zamanda çok uğraşanlar var. 'Genelkurmay Başkanı ilgilenmiyor', 'Yok takip etmiyor.' İlgilenmediğin nereden biliyorsunuz? Muhatabı benim. Bundan önce alıştığınız gibi sürekli olarak basın mensupları, şunlar, bunlar davet edilmek suretiyle onlarla icazet paylaşımı mı yapılacak ondan mı söz ediyorsunuz. Bunu mu bekliyorsunuz. Biz Genelkurmay Başkanımızla rutin olarak her hafta bütün durumları değerlendiririz, görüşürüz ve atılması gereken adımlar varsa adımları yine biz atarız. Ama kimse TSK'yı aynı şekilde bir zan altına sokma gayretine lütfen girmesin. Buna hakları yok. Bunlar ülkemize zarar verir. Aynı şey istihbarat örgütlerimiz içinde böyledir. Kimse zan altında bırakmaya kalkmasın. Yıllarca bizler istihbarat örgütlerinin nasıl çalıştırıldığını bu ülkede biliyoruz. Ama artık böyle çalışan böyle bir istihbarat teşkilatı yok. Bunu da böyle bilmeleri lazım. Bunu da özellikle bilmelerini istiyorum. Onun için her şeye gece gündüz demeden çalışan, 24 saat anlayışıyla çalışan artık bir anlayış vardır. Bu anlayışı gölgelemeye gayreti içerisine girenler kaybederler, kazanmazlar."


"KAZAK KAFTANI GİYDİ"
Başbakan Erdoğan'a AK Parti Grup toplantısında yaptığı konuşmalarının ardından Türkiye'de bulunan Kazak dernekleri tarafından 'Kaftan' hediye edildi. Başbakan Erdoğan Kazan kaftanını giyerek Kazak derneklerinin üyeleriyle birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.

GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...