Fransa'dan 3 PKK'lı cinayetiyle ilgili başvuru

Fransa'dan 3 PKK'lı cinayetiyle ilgili başvuru

GÜNDEM Haberleri

Fransa, 3 PKK'lının cinayet şüphelisi Ömer Güney'in Türkiye'deki bağlantıları ile ilgili Türkiye'den bilgi isteyecek.

Fransa 'da Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Söylemez adlı 3 PKK'lı kadının öldürülmesiyle ilgili süren soruşturmada Fransız yetkililer, cinayet şüphelisi Ömer Güney'in Türkiye'deki bağlantılarına ilişkin delilleri topladıklarını ve Türkiye'den bunlarla ilgili bilgi almak üzere başvuru yapacaklarını söyledi.

Güney'in Türkiye'ye geçtiğimiz yılın Ağustos, Ekim ve Aralık aylarında yaptığı 3 ziyaretin ve çeşitli kişilerle yaptığı telefon konuşmalarının Fransız makamlarınca tespit edildiği belirtildi. Ancak Fransa, bu görüşmelerin cinayetle bağlantısı olup olmadığı konusunu açıklığa kavuşturmak ve varsa Ömer Güney'in suikastteki rolünü ortaya çıkarmak için Türkiye'nin yardımına ihtiyaç duyuyor.

BİLGİSAYARI ÇALINMIŞ!

Olayla ilgili bir başka dikkat çekici gelişme ise söz konusu başvuruyu yapacak Fransız hakim Jeanne Duye'nin davayla ilgili dosyaları içeren bilgisayarının yaklaşık bir ay önce evinden çalınmış olması.

ADALET BAKANLIĞI'NDA AÇIKLAMA GELDİ

Adalet Bakanlığı, Paris'te öldürülen üç kadınla ilgili Adalet Bakanlığı'na veya Türk yargı kurumlarına iletilmiş herhangi bir adli yardım talebinin bulunmadığını bildirdi. Adalet Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Paris'te öldürülen Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı üç kadınla ilgili, Fransız yargı mercilerinden Türkiye Adalet Bakanlığı'na veya Türk yargı kurumlarına iletilmiş herhangi bir adli yardım talebinin bulunmadığını kaydetti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...