Başbakan Erdoğan, 'Başörtüsü için tüzük değişikliği gerekmez'

Başbakan Erdoğan, 'Başörtüsü için tüzük değişikliği gerekmez'

GÜNDEM Haberleri

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, başörtülü milletvekili için herhangi bir engel olmadığını söyledi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, herhangi bir içtüzük değişikliğine gerek olmadan başörtülü vekillerin parlamentoda görevlerini yapabileceğini vurguladı. Başbakan Erdoğan, Kosova'ya hareketinden önce Esenboğa Havalimanı'nda gazetecilerin sorularını cevapladı. Başbakan Erdoğan, "Bir iç tüzük değişikliğine gerek var mı? Yoksa başörtülü bir milletvekili direkt Meclis'e gelip siyaset yapabilir mi?" sorusuna, "Herhangi bir iç tüzük değişikliğine gerek yok. Şartlar buna müsaittir ve başörtülü olarak milletin seçtiği vekiller parlamentoda görev ifa edebilirler. AK Parti olarak da bu konuda tavrımız çok açıktır, nettir. Başından beri destekliyoruz, desteklemeye de devam edeceğiz" cevabını verdi.
Erdoğan, füze sisteminin Çin'den alınacak olmasına yönelik tepkilere ilişkin ise, "NATO bu konularda bu kadar hassas ise önce şu anda NATO üyesi birçok ülkede hâlâ Rusya'nın silahları var, onların envanterlerinde mevcuttur" değerlendirmesinde bulundu. Kosova'da büyük ilgiyle karşılanan Erdoğan, Arnavutluk Başbakanı Edi Rama, ev sahibi Kosova Başbakanı Haşim Taçi ile birlikte, Limak'ın işlettiği Priştine Adem Yaşarı Uluslararası Havalimanı'nın yeni terminal binasının açılışını yaptı. nbsp;Uğur Küçük / PRISTINA - TÜRKİYE GAZETESİ




UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...