Ölümler intihar denilip kapatılıyor

Ölümler intihar denilip kapatılıyor

GÜNDEM Haberleri

Son 5 yılda 9 MİT'çi esrarengiz şekilde öldü. Ancak istihbaratçıların 'intiharları', darbe davaları sürecinde ölen askerler kadar konuşulmadı.

Türkiye, son yıllarda darbe davaları ile bağlantılı kişilerin esrarengiz ölümlerini konuştu. Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT)'nda da benzer şekilde ölümler yaşandı. Ancak bunlar Odatv davası kapsamında tutuklu yargılanırken Silivri cezaevinde ölen MİT'çi Kaşif Kozinoğlu kadar gündem olmadı. Yazar Dr. Recep Albayrak bunlardan biriydi. Şubat 2013'te memleketi Kütahya'nın Simav ilçesinde hayatını kaybeden Albayrak'ın cesedi aile mezarlığında bulundu. Olay günü Ankara'daki evinden "konferansa gidiyorum" diye çıkmıştı. Arabası yoktu. İsmine kesilmiş bir bilet bulunamadı. Bu gizemli ölüm kayıtlara intihar olarak geçti. İddialara göre geride bir de belge dolu çanta bırakmıştı. Yayınlanmış çeşitli kitapları bulunuyor, herkes onu yazar olarak tanıyordu. Oysa o bir dönem MİT'in İran masasına başkanlık yapacak kadar kıdemli bir istihbaratçıydı. Ölümü de hayatı gibi gizemini koruyor. Haluk Akter de Mehmet Eymür'ün hazırladığı ünlü MİT raporunun kilit isimlerindendi. 1 Nisan 2011'de esrarengiz bir cinayete kurban gitti. Bodrum Yalıkavak Beldesi'ndeki evinin banyo küvetinde, ensesinden 3 kurşunla öldürülmüş olarak bulundu. Cinayetin ardından 'Kambur Ali' lakaplı MİT muhbiri Müfit Ali Tengiz ve bir kadın tutuklandı.15 Şubat 2011'de 30 yaşındaki MİT görevlisi Tevfik Ataseven, İzmit'te yalnız yaşadığı evinde asılı bulundu. Bu olay da kayıtlara intihar olarak geçti. Ancak ortada otopsi raporu bile yoktu.
22 Ekim 2010'da MİT mensubu Semra Maliş hayatını kaybetti. Cesedi Kadıköy'de oturduğu apartmanın bahçesinde bulundu. 7. kattan atladığı iddia edildi. Ancak ortada ne bir görgü şahidi vardı ne de bir delil. Maliş'in hayatını kaybettiği gün Adnan Kılıç da Manisa'da bıçaklanarak öldürüldü. MİT çalışanı olan Kılıç'ın öldüğü olayın basit bir tartışmadan çıktığı iddia edildi. Bundan bir ay sonra Kocaeli'den bir ölüm haberi daha geldi. MİT Kocaeli Şube Müdürü Ahmet Süreyya Kasım, hayatını kaybetti. Süreyya'nın ölüm sebebine "kalp krizi" denildi.
Kayıtlarına genellikle intihar veya kalp kirizi olarak geçen ölümler bunlarla da sınırlı değil. Adana MİT Şube Müdürü Ufuk Acar 2007'de evinde şakağından vurulmuş şekilde bulundu. Kayıtlarda, Acar'ın ölümü de intihar olarak yer aldı.
MİT'te görevli olan Engin Karagöz ise 2008'de Ankara'daki evinde iple asılı şekilde bulundu. Karagöz'ün de intihar ettiği iddia edildi ancak herhangi bir bir intihar notu veya delile ulaşılamadı.


KURTLAR?VADİSİ nbsp; nbsp;ŞÜPHE-2
Melik Duvaklı ÖZEL HABER

TÜRKİYE GAZETESİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...