Parayı veren Bulgaristan'da oturum izni alıyor

/ Kaynak: AA
Parayı veren Bulgaristan'da oturum izni alıyor

YAŞAM Haberleri  / AA

Bulgar bankalarına 5 yıl süreyle çekilmemesi şartıyla 1 milyon leva yatıran yabancılara sürekli oturum izni verilmesi kararını onaylandı.

Bulgaristan Sosyalist Partisi'nin (BSP) teklifi üzerine, Yabancılar Kanunu'nda yapılan değişiklikler çerçevesinde alınan karara göre, ülkedeki bankalarda 5 yıl vadeli hesap açan ve hesabında 1 milyon leva bulunduran yabancılar, ülkede sürekli ikamet iznine sahip olabilecek. Muhalefetteki Bulgaristan'ın Avrupalı Gelişimi Partisi (GERB), kabul edilen değişikliği eleştirerek, kaynağı belli olmayan yatırımların bu şekilde yasallaşabileceği ve yabancıların oturma izni almasının ardından vatandaşlığa da geçebileceğini belirtti. BSP ise denetimin Bulgar Yatırımlar Ajansı tarafından gerçekleştirileceğini, kanuna uymayanların sürekli ikamet izinlerinin iptal edileceğini duyurdu.

YAŞAM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...