Ömer Çelik, 'Denizcilikle seçenek değil, coğrafyanın emri'

Ömer Çelik, 'Denizcilikle seçenek değil, coğrafyanın emri'

GÜNDEM Haberleri

Bakan Ömer Çelik, 'Piri Reis ve Haritaları' sergisinin açılışında yaptığı konuşmada denizciliğin önemine değindi.

Ortadoğu'da yaşanan gelişmelerin Doğu Akdeniz'deki enerji savaşlarıyla ilgili olduğunu söyleyen Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, "Denizcilikle uğraşmak seçenek değil, coğrafyanın emridir" dedi. Bakan nbsp;Çelik, Piri Reis'in hayatını ve eserlerini konu alan "Piri Reis ve Haritaları" sergisinin açılışına katıldı. Açılışa Bakan Çelik'in yanı sıra İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ve çok sayıda davetli de katıldı.

Açılıştan önce bir konuşma yapan Çelik, Türkiye'nin bulunduğu coğrafyada denizciliğin önemine işaret etti.

Arap Baharı ve son zamanlardaki gelişmelerin Doğu Akdeniz'deki enerji savaşlarıyla ilgili olduğunu ifade eden bakan, şunları söyledi:

"Böyle düşündüğümüzde denizciliğin, Doğu Akdeniz'in stratejik önemi ortaya çıkmaktadır.

Özellikle Suriye'yle ilgili ne düşündüğümüzü soran pek çok arkadaşla sohbet ettiğimizde, meseleleri biraz daha Suriye ve Mısır ekseninden çıkararak olaylara bakmalarının onlara yeni ufuklar açacağını her fırsatta belirtiyorum.

Denizcilikle alabildiğine uğraşmak önümüzde bir seçenek olarak durmuyor, bu bize coğrafyanın emrettiği bir şeydir. Ayrıca tarihimizin dayattığı bir unsur olarak önümüzde duruyor. Aslında bu haritanın varlığı da 500 yıl öncesinde bölgeye stratejik olarak bakan bir geçmişimizin olduğunu göstermektedir.

Ülke olarak bölgedeki gelişmeleri okuyabilmemiz ve denizlerden azami ölçüde faydalanmamız artık bir zorunluluktur. Biz zamanında Akdeniz'i bir göl haline getiren büyük denizcilerimizin vizyonuna sahip çıkmak durumundayız."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...